Top
 

Ποιοι είμαστε;

Melodrakma Universal

μια ισπανική εταιρεία με ελληνική ψυχή, μια ελληνική παρουσία επί ισπανικού εδάφους.

Travel with Art

Η Melodrakma Universal S.L είναι μια ισπανική εταιρεία με ελληνική ψυχή,
μια ελληνική παρουσία επί ισπανικού εδάφους. Έδρα μας είναι η Μαδρίτη και πρωταρχικός μας στόχος να οικοδομήσουμε γέφυρες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιβηρική, την Ισπανία και την Πορτογαλία αλλά και γέφυρες προς τον ισπανόφωνο κόσμο.

Στη Melodrakma Universal δραστηριοποιούμαστε στους δυο χώρους που πιο πολύ απ’ όλους αγαπάμε και γνωρίζουμε: του Τουρισμού και της Τέχνης. Φιλοδοξούμε ν’ αναγάγουμε το Ταξίδι σε Πολιτιστικό Γεγονός κι Αντίστροφα.

Οδηγός μας είναι η “Διάγνωση” του Βάσκου φιλοσόφου Μιγκέλ Ντε Ουναμούνο:

Ο φασισμός θεραπεύεται διαβάζοντας κι ο ρατσισμός ταξιδεύοντας.

Η Melodrakma γεννήθηκε με τον πιο φυσιολογικό τρόπο, αυτόν που θα πρεπε να γεννιούνται όλα τα παιδιά του κόσμου: από έρωτα. Έρωτα για τα Ταξίδια, έρωτα για την Τέχνη, έρωτα για τον Διαφορετικό Τρόπο που μπορεί να γίνει το καθετί.

Grecoland

Το αρχικό σπέρμα και κίνητρο ήταν η ανάγκη για επικοινωνία κι έτσι πρώτα δημιουργήθηκε η Grecoland, ένα blog  για γνωστούς και φίλους, σα Διαδικτυακό Χωριό, ένα χωριό naif, που μοιάζει να βγήκε από πίνακα του Σιαγκάλ και που οι “κάτοικοί του” άρχισαν να γνωρίζονται μεταξύ τους, να δένονται, ν’ αγαπιούνται, να ταξιδεύουν μαζί και οι 8–10 μέρες του ταξιδιού να κρατάνε όλο το χρόνο μέσα από σχέσεις και φιλίες πια στέρεες που ολοένα υποδέχονται και αγκαλιάζουν καινούριους “κατοίκους”.

Κι έτσι από τη Grecoland, πήρε -επιχειρηματικά πια-  τη σκυτάλη η  Melodrakma Universal και το “Διαδικτυακό Χωριό” απέκτησε το δικό του “Ταξιδιωτικό Γραφείο”, κι οργανώνει πια τα Ταξίδια του στον κόσμο, με τρόπο διαφορετικό. Συγχρόνως η Melodrakma έγινε για τη Grecoland ένα νομικό πρόσωπο ώστε να μπορεί να οργανώνει και να παράγει στην Ελλάδα θεατρικές και μουσικές παραστάσεις που σχετίζονται και “ξεναγούν” προκαταβολικά στον κάθε τόπο που προγραμματίζεται ταξίδι.

Απευθυνόμαστε κατ’ αρχάς σε όσους αγαπούν τα ταξίδια και δε θέλουν να τους τα μετατρέψει κανείς σε μια ακόμα τυπική διαδικασία διεκπεραίωσης. Παράλληλα απευθυνόμαστε και σε όσους αγαπούν τις τέχνες γιατί τις βλέπουν σαν έναν άλλο τρόπο να ταξιδεύει κανείς.

Melodrakma Universal Logo

Melodrakma Universal

Phone: +34 647 252 458

Email: info@melodrakma.com

Τι κάνουμε στον χώρο του Τουρισμού και σε τί διαφέρουμε;

Ταξιδεύω-Παίζω και Μαθαίνω

Θέλουμε κάθε ταξίδι να είναι σα μια εμπειρία φοίτησης σε πανεπιστημιακά σεμινάρια που φωτίζουν την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που επισκεπτόμαστε και συγχρόνως, μια εμπειρία χαράς και επαφής με την καθημερινότητα των ανθρώπων του κάθε τόπου.

Λίγα, στοχευμένα και πολύ συγκεκριμένα ταξίδια

Κάθε πρόταση της Melodrakma Universal για ταξίδι, είναι μόνον για τόπους που γνωρίζουμε πολύ καλά στην πράξη και όχι “επί χάρτου” και επί τάμπλετ. Δεν αυτοσχεδιάζουμε με τα χρήματα και τα όνειρα των ανθρώπων που μας εμπιστεύτηκαν.
Πιστεύουμε πως δε μπορεί να είναι κανείς καλός παντού και σε όλα κι επειδή εμείς θέλουμε μόνο το καλύτερο, ταξιδεύουμε μόνον προς πολύ συγκεκριμένους προορισμούς, μόνον εκεί που μπορούμε να κάνουμε τους ταξιδιώτες μας ευτυχισμένους.

Ο Συνοδός – Α & Ω

Πιστεύουμε πως σ’ ένα οργανωμένο ταξίδι Εν Αρχή ην ο Άνθρωπος. Γι’ αυτό,  πρωταρχικό μας μέλημα είναι η επιλογή του Συνοδού της εκδρομής. Μετά από πολλά χρόνια πείρας στο χώρο, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ένας κακός συνοδός μπορεί να καταστρέψει ένα έξοχα προετοιμασμένο ταξίδι, δουλειά πολλών ανθρώπων.

“Σαν Παλιό Σινεμά”

Κινηματογραφική προσέγγιση του ταξιδιού με την υποστήριξη μουσικής επένδυσης. Το τέλος κάθε ταξιδιού το συνοδεύει ένα μικρό, ελάχιστο δώρο: ένα cd με το soundtrack που “ντύθηκε” η κάθε στιγμή των ημερών του ταξιδιού μας.

Μαζί μας και οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες

Μαζί μας ταξιδεύουν κι όσοι για πολλούς και διάφορους λόγους αποφεύγουν τα οργανωμένα ταξίδια. Η Melodrakma  Universal είναι η μόνη εξαίρεση που κάνουν όσοι γενικά προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι τους.
Γιατί μαζί μας έχουν όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα οργανωμένο ταξίδι χωρίς να πρέπει να υποστούν τα μειονεκτήματα και κυρίως τα αυστηρά ωράρια και τις πολλές μετακινήσεις.

Ποια η Ειδικότητά μας:

ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ: Τέχνη,  Ιστορία και Πολιτική.

Οργανώνουμε πολιτιστικά – θεματικά ταξίδια για Ισπανία, Πορτογαλία και Ιταλία! Ταξίδια με υπογραφή δημιουργού, χτίζοντας σχέση με τον κάθε τόπο, όχι πόλεις στη σειρά απλά για να τις έχει ο ταξιδιώτης στο βιογραφικό του.

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ: Απ’ τη Θεωρία στην Πράξη

Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε νέους προορισμούς κατά παραγγελία των πελατών μας! Εξερευνούμε τον τόπο που επιθυμείτε, συλλέγουμε κάθε πληροφορία, την περνάμε στο χαρτί καταρτίζοντας ένα ημερήσιο ρεαλιστικό πρόγραμμα κι απ’ το χαρτί στην πράξη.

Tailor Made ταξίδι Συλλεκτικό! Με στιγμές μοναδικές που δε θα μπορέσει ποτέ κανείς να αντιγράψει γιατί το μεγάλο μας πλεονέκτημα είναι το ΠΩΣ κάνουμε κάτι, όχι απλά το ΠΟΥ ή ΤΙ κάνουμε.

Μετά από 25 χρόνια πείρας στον Τουρισμό, 25 χρόνια στους δρόμους, στις πλατείες, στα μουσεία, στα λεωφορεία… ξέρουμε τί είναι  “κάνω τουρισμό”, δεν το υποθέτουμε.

Ξέρουμε τί να συμπεριλάβουμε και τί  ν’ αφήσουμε εκτός προγράμματος ώστε η κάθε μέρα του ταξιδιού να έχει απ’ όλα όσα χρειάζεται ένας ταξιδιώτης, επαφή με το καινούριο, επισκέψεις ομαδικές, ένταση αισθημάτων αλλά και χρόνο για αφομοίωση, χρόνο για χαλάρωση και προσωπικές στιγμές.

Ειδικότητά μας, η ΜΑΔΡΙΤΗ  γιατί ζούμε σ’ αυτή!

15 ΜΕΡΕΣ στη ΜΑΔΡΙΤΗ!!!! Μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις να χρειάζεστε δυο εβδομάδες στη Μαδρίτη και πάλι να μένει αίσθηση κι επιθυμία για “λίγο παραπάνω”.

Μένουμε στη Μαδρίτη, την αγαπάμε, τη γνωρίζουμε και θέλουμε να την ανακαλύψετε και σεις
(Συμβουλευτείτε τα προγράμματά μας, τα ομαδικά αλλά ειδικά για τη Μαδρίτη των μεμονωμένων!).

Τι κάνουμε στον χώρο του Πολιτισμού και της Τέχνης;

Κάθε Ταξίδι με το τέλος του, γίνεται Τέχνη!

Κάθε χρόνο, το κάθε ταξίδι ως πηγή έμπνευσης, μεταποιείται και μετουσιώνεται σε Τέχνη:

Η Melodrakma Universál, άλλοτε ως Επίλογο του ταξιδιού κι άλλοτε ως Πρόλογο οργανώνει αφιερώματα που φωτίζουν Πολιτιστικά τον κάθε τόπο και κάνουν το Ταξίδι να να συνεχίζεται και μετά το τέλος του. Θέατρο, Ποίηση και Μουσική απ’ τη χώρα που επισκεφτήκαμε ή που προγραμματίζουμε το επόμενο κάθε φορά ταξίδι.

Διαγωνισμός και Έκθεση Φωτογραφίας (φωτογραφίες που τράβηξαν οι ταξιδιώτες).

Τέλος, με την ανακοίνωση του κάθε νέου προορισμού παλιοί και καινούργιοι φίλοι μοιράζονται μουσικές και γαστρονομικές στιγμές που ανοίγουν σιγά-σιγά την όρεξη για το ταξίδι που ακολουθεί.

Όνειρο και Φιλοδοξία μας:

Να γίνει συνείδηση σε όλους μας πως ένα Ταξίδι δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και επένδυση. Φιλοδοξούμε Ανατολή και Δύση να συναντηθούν πάνω στις Γέφυρες που χτίζει η Melodrakma Universál.

Ελλάδα Ισπανία και Πορτογαλία,
Ανατολή και Δύση της Ευρώπης,
Ελλάδα και ισπανόφωνος κόσμος της Λατινικής Αμερικής,
Ελλάδα και Φιλιππίνες
της μοναδικής ισπανικής αποικίας στην Ασία κάποτε.

Μέσω των ταξιδιών και της τέχνης ονειρευόμαστε να φέρουμε πιο κοντά άλλες, διαφορετικές απ’ του καθενός μας “Πραγματικότητες” με στόχο να καταλάβουμε κι ό,τι δε μοιάζει στη δική μα ζωή.

Η Melodrakma Universál S.L οργανώνει ταξίδια με σκοπό όταν τελειώσουν, η υπεραξία τους στη συνείδηση των ταξιδιωτών να πάρουν τη θέση έργου τέχνης. Απ’ την άλλη, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώνει και παράγει, αντί για ένα απλό δίωρο ψυχαγωγίας ονειρεύεται να παίρνουν διάσταση 10ήμερου Ταξιδιού που το κουβαλάει κανείς στη μνήμη του για πάντα.

Ως εταιρεία που δραστηριοποιείται σ’ έναν κόσμο με καπιταλιστικούς όρους αγοράς, πιστεύουμε πως ο πλούτος πρέπει να συνδέεται με την Τέχνη, και όχι απλά με τον πλούτο. Φιλοδοξούμε λοιπόν ο πλούτος, ο μικρός ή ο μεγάλος που θα παράξει η MELODRAKMA UNIVERSAL S.L, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας σε μια περίοδο που οι κοινωνίες τόσο της Ελλάδας όσο και της Ισπανίας το έχουν μεγάλη ανάγκη και, ο όποιος πλούτος να μετατρέπεται αυτόματα σε επένδυση σ’ έναν άλλο τρόπο ταξιδιού καθώς και επένδυση στην τέχνη γιατί είναι κι αυτός ένας τρόπος να γίνει κανείς καλύτερος άνθρωπος. Ναι, δεν είναι ξεπερασμένο, μπανάλ ο στόχος να γίνει κανείς Καλύτερος.

Σας καλούμε να μας εμπιστευτείτε και να “μεγαλώσουμε” ΜΑΖΙ, να γίνει πραγματικά UNIVERSAL το μήνυμα της Melodrakma πως και στα δύσκολα, μπορούμε να δημιουργούμε και να ταξιδεύουμε. Το Ταξίδι δεν είναι πολυτέλεια, είναι  ανάγκη και επένδυση.

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και σας περιμένουμε.

Recommended

Τα νέα της Melodrakma

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις προσφορές αλλά και τις τελευταίες μας εκδρομές.

Call Now Button