Top
 

WAHABIBI: «Μαρόκο…αγάπη μου! »

Casablanca-Tangier-Fes-Erfoud-Ouarzazate-Marrakech

WAHABIBI: «Μαρόκο…αγάπη μου! »

per person

Ένα ταξίδι αφορμή ν’ ανακαλύψει κανείς πόση Δύση και πόση Ανατολή έχει μέσα του…

16 - 25 Απρ. 2020

Countdown next tour

Από 995

395 taxes

Ερωτική επιστολή στο Μαρόκο:

Μαρόκο, αγάπη μου,

δεν είσαι ό,τι πουλήσεις, δεν είσαι τα μαγαζιά σου, δεν είσαι οι καμήλες σου, δεν είσαι ένας χουρμάς και μισός… Μη γίνεσαι αυτό που περιμένουν οι τουρίστες σου να είσαι. Το παθαίνουμε κι οι άνθρωποι αυτό, τρέχουμε λαχανιασμένοι να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των άλλων από μας, τρέχουμε να γίνουμε αυτό που οι άλλοι πιστεύουν πως πρέπει να ‘μαστε, Μαρόκο αγάπη μου, μην τρέχεις πίσω απ’ την ικανοποίηση της προσδοκίας του τουρίστα!

Αντιστάσου Μαρόκο, σε νιώσαμε, σ’ αγαπήσαμε, ανεβήκαμε στα ψηλά βουνά σου, πέσαμε στο επίπεδο  των θαλασσών σου, κι Ατλαντικός και Μεσόγειος μέσα μας, χάθηκε το βλέμμα μας στις στέπες σου, των πάμφτωχων οι καλύβες μέσα μας πια κι αυτές, κι ύστερα πήραμε το δρόμο για το πουθενά, σαν εκείνον, τον πατέρα της οικογένειας στο «Θεώρημα» του Παζολίνι, έρημοι και μόνοι κι ας ήταν χίλιοι γύρω μας προχωρήσαμε στη Σαχάρα σου,  μπροστά στα υπνωτισμένα μάτια μας Έδυσε ο ήλιος της Ανατολής, σας σκορπιός δάγκωσε τη μνήμη κι άντε να ξεχάσεις εκείνο το απόγευμά σου Μαρόκο μου…

Ένα υπαίθριο λαογραφικό μουσείο είσαι, ένα  σεμινάριο γεωφυσικής Ιστορίας και Κοινωνιολογικής βουτιάς στα άδυτα του αδίκου, στις ρίζες του κακού και του καλού, του Ανθρώπινου δηλαδή, όλα αυτά είσαι Μαρόκο αγάπη μου, όχι το πόσα λεφτά θα πάρεις απ’ τους «εραστές σου».

Όσο αργκάν κι αν βάλεις, οι ρυτίδες σου είναι η ομορφιά σου.

Wahabibi Μαρόκο αγάπη μου…

Γ.Λ

 • Departure
  Αθήνα
 • Include
  Αεροπορικό εισιτήριο (οικον. θέσης)
  Συνοδός-Ξεναγός
  Πρωινό (Μπουφέ)
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια (αστικής ευθύνης)
  Φ.Π.Α
  Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4 Αστέρων
  Μεταφορές απο / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Not Included
  Πλήρης Διατροφή
1

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και απ’ ευθείας πτήση για Καζαμπλάνκα με την Royal Air Maroc.
Όλα άλλος κόσμος γύρω. Από την πρώτη κιόλας στιγμή το Μαρόκο αρχίζει να "ξεγυμνώνεται" μπροστά στα μάτια μας... Η πάλαι ποτέ Άπω Δύση είναι εδώ!
Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
2

2η ΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ – ΡΑΜΠΑΤ - ΤΑΓΓΕΡΗ

Πρωινό, ύστερα check out, φορτώνουμε αποσκευές και φύγαμε να γνωρίσουμε την Καζαμπλάνκα!
Νά η Place des Nations Unies, η Πλατεία των Ηνωμένων Εθνών που από δω ξεκινούν όλοι οι μεγάλοι δρόμοι τής πόλης...
Η Καζαμπλάνκα είναι η μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου, το μοντέρνο πρόσωπο της Ανατολής  με πολλά εντυπωσιακά λευκά αποικιακά κτίσματα.
Θα πάμε στην ξακουστή Κορνίς τη μεγάλη παραλιακή οδό και θα δούμε την  Μεδίνα και το Τζαμί του Χασάν του Β' που είναι το τρίτο μεγαλύτερο θρησκευτικό μνημείο στον κόσμο. Ναι στον κόσμο!!! 210 μέτρα μιναρές ο ψηλότερος του κόσμου κι αυτός και ορατός από χιλιόμετρα μακριά. Ύστερα, θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου το Ραμπάτ, (στα Αραβικά σημαίνει «καταφύγιο»). Θα επισκεφτούμε τους κήπους του Βασιλικού Παλατιού, τον Πύργο του Χασάν, έργο του ηγεμόνα Yiakoub Al Mansour και δίπλα ακριβώς το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ Β' !
Στη συνέχεια στην υπέροχη Μεδίνα, στα σοκάκια της, με τα πολλά μαγαζιά, μπαχάρια, κεχριμπάρια, δερμάτινα, φωτιστικά περίτεχνα κλπ. Ενα παζάρι Ανατολίτικο και πολλές μυρωδιές ανάμικτες και κάπου εκεί θα γευματίσουμε.
Κι ύστερα, θα φύγουμε για την περίφημη Ταγγέρη...
Τοπία πια καθαρής Ανατολής στον δρόμο μας, άλλη ήπειρος, άλλος κόσμος αλλιώτικος, φοίνικες, άμμος και θάλασσα.
Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και συγκέντρωση στο εστιατόριο για δείπνο.
3

3η ΜΕΡΑ: ΤΑΓΓΕΡΗ – ΤΣΕΦΤΣΑΟΥΕΝ (ΜΠΛΕ ΧΩΡΙΟ) - ΜΕΝΚΕΣ - ΦΕΣ

Η Ταγγέρη βρίσκεται στην κορυφή του Μαρόκου, στο πιο βορινό της άκρο, με θέα στον ορίζοντα και στα Στενά του Γιβραλτάρ, εκεί που ενώνεται ο Ατλαντικός με τη Μεσόγειο.
Πανοραμική ξενάγηση με το πούλμαν στην όμορφη και αριστοκρατική Ταγγέρη. Θα περπατήσουμε και στη Μεδίνα της και θα δούμε το Μικρό και το Μεγάλο Σούκ.
Αναχώρηση για Chefchaouen! Πρόκειται για το Μπλε Χωριό, ένα χωριό με πλούσια ιστορία, παραδοσιακή αρχιτεκτονική, γραφικά στενά, ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο Μαρόκο. Αυτό που το κάνει να διαφέρει είναι το έντονο λουλακί χρώμα που ντύνει κάθε επιφάνεια της παλιάς «χώρας», είναι αυτό που κανείς δε μπορεί να αντισταθεί και το βάζει για φόντο στη σέλφι του, το πιο instagramικό χωριό!
Το Chefchaouen είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, σε πλαγιά λόφου και με δρομάκια που μπλέκονται μεταξύ τους, σα χρωματιστός λαβύρινθος. Βόλτα στα στενά του, λίγος χρόνος ελεύθερος και συνεχίζουμε για Μεκνές.
Παλιά Αυτοκρατορική πρωτεύουσα η ιστορική Μεκνές, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς την όρισε κι αυτή η Unesco, η ζώσα Ιστορία του Μαρόκου, η πόλη με τις 20 πύλες κι ανάμεσα τους η ομορφότερη με την εξαίσια την Πύλη Μπαμπ Αλ Μανσούρ, μα πάνω κι απ' την Πύλη οι στάβλοι της Μεκνές... Αφού θαυμάσουμε κι αυτό το κάλος αναχωρούμε για την ιερή Φες, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα του Μαρόκου!
Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, λίγη ξεκούραση, δείπνο και διανυκτέρευση.
4

4η ΜΕΡΑ: ΦΕΣ

Πρωινό και αναχωρούμε για ξενάγηση. Όλη μέρα στη Φες σήμερα! Άνετα παπούτσια για περπάτημα στην αγαπημένη Φες, με το παλαιότερο Πανεπιστήμιο του κόσμου. [mkdf_separator] Θα πάμε στη Μεδίνα με τα στενά δρομάκια γεμάτα μαγαζιά, δε βάζει ο νους του ανθρώπου για τί στενά γιατί δρομάκια και για πόσα μαγαζιά μιλάμε… Το Κάστρο, η Ιερατική Σχολή, θα σταθούμε και στα γνωστά βυρσοδεψεία Chouwara, εδώ που εργάτες χωμένοι μέχρι τη μέση σε πέτρινες λεκάνες γεμάτες από χρώματα βάφουν τα δέρματα κάτω από τον ήλιο. [mkdf_separator] Χρόνος για φαγητό, βόλτες και αγορές. Όλη μέρα στη Φες!!! [mkdf_separator] Το βράδυ στο ξενοδοχείο δείπνο, διανυκτέρευση
5

5η ΜΕΡΑ: ΦΕΣ – ΙΦΡΑΝ – ΜΙΝΤΕΛΤ – ΕΡΑΣΙΝΤΙΑ – ΕΡΦΟΥΝΤ – ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ!

Πρωινό, αμέσως μετά check out και αναχώρηση για τον Νότο, πάμε προς τα Βερβέρικα χωριά του Μέσου Άτλαντα σήμερα. Απέραντη η οροσειρά του Άτλαντα που απλώνει τα πλοκάμια του σε Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία και  χωρίζει Μεσόγειο κι Ατλαντικό απ΄ τη Σαχάρα. [mkdf_separator] Φτάνουμε στο ΙΦΡΑΝ και ξαφνικά βλέπουμε ένα χωριό Ελβετικό με σαλέ και κέντρο χιονοδρομικό. Ο Άτλαντας είναι γεμάτος εκπλήξεις και επωφελούμαστε για μια στάση για καφέ. [mkdf_separator] Συνεχίζουμε, είναι μακρύς ο δρόμος προς την Έρηνο αλλά γεμάτος εκπλήξεις… Μιντλέτ, Ερασίντια, στέπς, νομάδες, συνθήκες ζωής άγνωστες σε μας, απίθανα όλα γύρω ώσπου φτάνουμε  στην Ερφούντ! [mkdf_separator] Μια πόλη-όαση στην άκρη της ερήμου, πόλη-αφετηρία για την εξόρμηση που ο καθένας ονειρεύεται στη μαγική Σαχάρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και λίγο μετά ανεβαίνουμε στα τζίπ που θα μας πάνε ως τους αμμόλοφους στη Merzuga για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα στην έρημο… Όποιος θέλει παίρνει καμήλα και προχωρεί προς τον Ήλιο…
Μοναδική εμπειρία
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, στην Ερφούντ, δείπνο, διανυκτέρευση.
6

6η ΜΕΡΑ: ΕΡΦΟΥΝΤ – ΤΙΝΓΚΧΙΡ - ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΝΤΡΑ - ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ

Πρωινό, αμέσως μετά check out και αναχώρηση με προορισμό την Ουαρζαζάτ, μια πόλη ορεινό προπύργιο πάνω στον Άτλαντα, παλιά, περίφημη στάση καραβανιών… [mkdf_separator] Διασχίζουμε βερβέρικα μικρά χωριά ενώ κατευθυνόμαστε προς το Τινγκχίρ. Πριν μπούμε στην πόλη που βρίσκεται στο κέντρο τής πιο εντυπωσιακής Όασης του Νότου του Μαρόκου, βλέπουμε το εντυπωσιακό Φαράγγι Τόντρα, ένα από τα εντυπωσιακότερα φαράγγια του κόσμου. [mkdf_separator] Αναχώρηση για Ουαρζαζάτ… Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και δείπνο.
7

7η ΜΕΡΑ: ΟΥΑΡΖΑΖΑΤ – ATLAS STUDIOS -ΚΑΣΜΠΑ ΤΑΟΥΡΙΡΤ –ΑΗΤ ΜΠΕΝ ΧΑΝΤΟΥ – ΜΑΡΑΚΕΣ

Πρωινό και ξεκινάμε την πορεία μας προς το Μαρακές αλλά και τί δε θα δουν τα μάτια μας και σήμερα μέχρι να φτάσουμε!  [mkdf_separator] Επισκεπτόμαστε την οχυρωμένη ΚΑΣΜΠΑ ΤΑΟΥΡΙΡΤ, ύστερα τα απίστευτα Atlas Studios, δηλαδή τα Κινηματογραφικά Στούντιο του Χόλυγουντ, εδώ όπου γυρίστηκε ο Λώρενς της Αραβίας, η Βιβλική Κλεοπάτρα, πιο πρόσφατα ο Μονομάχος κι εκατοντάδες άλλες ταινίες της μνήμης μας. [mkdf_separator] Συνεχίζουμε την πορεία μας προς το Μαρακές και να κάτι ακόμα απίθανα όμορφο!!!! Μια πόλη-κάσμπα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, το μαγικό Αήτ Μπεν Χαντού!!! [mkdf_separator] Μετά κι απ’  αυτή την καταπληκτική βόλτα στο χώρο και στο χρόνο μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Μαρακές, την κόκκινη πόλη, την πόλη του Θεού!!! [mkdf_separator] Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.
8

8η ΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ

Μετά το πρωινό, ξενάγηση στην πόλη που φέρνει συνέχεια στον νου αυτό που λέμε Χίλιες και μια Νύχτες. [mkdf_separator] Βλέπουμε την μαγική Μεδίνα, με τα γνωστά δαιδαλώδη σουκ και τα πολύβουα παζάρια της. Αυτό είναι γεύση Αυτοκρατοριού Μαρόκου! Επισκεπτόμαστε το παλάτι Αλ Μπαχία, ύστερα τους κήπους χάρισε στην πόλη ο Yves Saint Laurent, να κι ο Μιναρές Κουτούμπια… [mkdf_separator] Είμαστε στην καρδιά της πόλης. Χρόνος ελεύθερος να χαρεί και ν’ ανακαλύψει κανείς το δικό του Μαρακές.  [mkdf_separator] Βόλτα στη μεγαλύτερη πλατεία – υπαίθριο Θέατρο της Αφρικής, τη μοναδική JEMMA EL FNA, αυτοσχέδιες παραστάσεις, ζογκλέρ, φακίρηδες… Εδώ που η ζωή μετατρέπεται σε θέαμα! [mkdf_separator] Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.
9

9η ΜΕΡΑ: ΜΑΡΑΚΕΣ – ΕΣΑΟΥΙΡΑ - ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την Εσαουίρα! Άγνωστη σε πολλούς αλλά η μεγάλη έκπληξη! Κερδίζει την καρδιά ακόμα και των πιο δύσκολων και απαιτητικών επισκεπτών. Τους άλλους, τους πιο εύκολους και καλοπροαίρετους τους έχει κερδίσει πριν καν φτάσουν… Αγαπημένη Εσαουίρα! Μέσα από μία εξαίσια διαδρομή, φτάνουμε στην ωραία Καστροπολιτεία,  κτισμένη και προστατευμένη μέσα στα τείχη που πάνω τους χτυπιούνται τεράστια κύματα του Ατλαντικού… [mkdf_separator] Λιθόστρωτα δρομάκια, άμμος που φέρνει ο δυνατός αέρας του μεγάλου Ωκεανού, Alizee τον λένε οι ντόπιοι κι ένας θρύλος λέει πως τρελαίνει τους ανθρώπους κι η καρδιά τους γίνεται αέρας και πετάει… Θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τη «νησιώτικη» αυτή πόλη με τα άσπρα σπίτια και τα μπλε παράθυρα. [mkdf_separator] Ύστερα χρόνος ελεύθερος για φαγητό. [mkdf_separator] Αποχαιρετισμός στην Εσαουίρα και αναχώρηση για Καζαμπλάνκα. [mkdf_separator] Άφιξη στο ξενοδοχείο –αποχαιρετιστήριο δείπνο – Διανυκτέρευση
10

10η ΜΕΡΑ: ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ - ΑΘΗΝΑ

Το ταξίδι σε χρόνο πραγματικό εδώ τελειώνει όμως τόσα ταξίδια κι ένας χρόνος άλλος  μέσα μας έχουν ήδη  διασταλεί. Σα να κυοφορεί κανείς  χαρά…
10 μέρες, μια χώρα ολόκληρη, σαν ένα υπαίθριο λαογραφικό μουσείο ετούτη η χώρα.
Κατεβαίνουμε για πρωινό, check out, μελαγχολία για ό,τι τέλειωσε, χαρά για όσα μοιραστήκαμε… αναχώρηση για το αεροδρόμιο.
Απ’ ευθείας πτήση για Αθήνα. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη και καλή αντάμωση με τη πρώτη ευκαιρία.
 • ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
  15 September, 2019 at 4:03 pm

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΩ 2 ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΡΟΚΟ 26/12 ΜΕ 4/1/20. ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΙΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Write a Review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.