Top
 

Οι Δίκες της Νυρεμβέργης

Οι Δίκες της Νυρεμβέργης

595€ + Taxes

per person

Αυτές που έγιναν και κυρίως οι δίκες που δεν έγιναν ποτέ και γιατί! Βουτιά στην Ιστορία ξανά.

taxes

«ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ»

Η Melodrakma Universal στα πλαίσια του μεγάλου στόχου της να δημιουργεί θεματικά ταξίδια που για όποιον τα πραγματοποιήσει θα είναι από κει και πέρα μέρος της προσωπικής του Ιστορίας, αποφάσισε ένα ακόμα αφιέρωμα σε μια σκοτεινή σελίδα του 20ου αιώνα: στις Δίκες της Νυρεμβέργης.

Διότι πρόκειται για δίκες κι όχι για δίκη. Για δίκες που έγιναν και μάλλον κυρίως για όλες εκείνες που δε έγιναν γιατί αλλιώς δεν εξηγείται πώς, ούτε μια δεκαετία μετά τον πόλεμο, πρωτοκλασάτα στελέχη του ναζισμού και του φασισμού, άνθρωποι δηλαδή που πριν λίγο είχαν αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα, είχαν ξεπλυθεί άρον άρον από κάποιες «Δημοκρατίες» και κατείχαν πάλι θώκους κυβερνητικούς, έκαναν πάλι δηλαδή κουμάντο στις ζωές των ανθρώπων.

Αυτό είναι το θέμα σ’ αυτό το ταξίδι. Πώς φτάσαμε ως τις Δίκες της Νυρεμβέργης και τί ΔΕΝ επέτρεψε την πραγματική κάθαρση και απολύμανση της ανθρωπότητας.

Το ταξίδι αυτό είναι σα μία συνέχεια, σαν το 2ο Επεισόδιο εκείνου του ιστορικού πια ταξιδιού σε Βερολίνο, Δρέσδη, Λειψία Πότσνταμ, με τίτλο «Το Ταξίδι Ελευθερώνει».

Βασικό θέμα, οι Δίκες και η Ιστορία αλλά παράλληλα, η ομορφιά μια χώρας, το παράδοξο των αντιθέσεων, του μεγαλείου των σπουδαίων μουσουργών ποιητών και φιλοσόφων αλλά και σφαγέων, με μια κουβέντα της χώρας του Φρειδερίκου του Μέγα με όλα όσα αυτό σημαίνει.

5 μέρες, 4 νύχτες βάση μας θα είναι η Νυρεμβέργη, μετακινήσεις μόνο για εκδρομές και επισκέψεις στην περιοχή, ένα ξεκούραστο, «ελαφρύ» 5ήμερο πρόγραμμα με ειδικό βάρος!

Βάση μας η Νυρεμβέργη, διάσημη για τις δίκες αλλά έχει και χίλιους ακόμα λόγους να την επισκεφτεί κανείς. Είναι η γενέτειρα του Ντύρερ, ίσως του σπουδαιότερου καλλιτέχνη της βόρειας των Άλπεων Ευρώπης. Θ’ ανακαλύψουμε και τη δική του συνεισφορά στον κόσμο.

Για πέντε μέρες θα κινούμαστε ανάμεσα σε μοναδικά της Ιστορίας σημεία, το χώρο του Δικαστηρίου που έκανε την πόλη αυτή αρνητικά διάσημη παγκοσμίως, το σπίτι του Ντύρερ το Germanisches Nationalmuseum… Για 500 χρόνια η Νυρεμβέργη καθόρισε εν πολλοίς το Πολιτιστικό Γίγνεσθαι της Κεντρικής Ευρώπης, κι όμως, το Κακό την έκανε διάσημη.  Εκεί είναι και χαμένη αθωότητα, ένα απ’ τα σημαντικότερα Μουσεία Παιχνιδιών, θα μπούμε στον επονομαζόμενο «Ρομαντικό Δρόμο», θα επισκεφτούμε το Ρότενμπουργκ, το Ντύγκελσμπυλ, το θρυλικό Μπάμπεργκ, το φριχτό Νταχάου…

Ιστορία και Τέχνη και Ιστορία της Τέχνης μαζί! Και στις ανάπαυλες ανάσες και μπύρα!

Ένα ταξίδι φτιαγμένο από κλασικά υλικά. Πολιτική, Ιστορία και Τέχνη. Ένα πρόγραμμα με ανάσες πολλές, χωρίς κούραση, ελαφρύ σε σωματική κόπωση και με ειδικό βάρος στην Ψυχή.
Οι “Δίκες της Νυρεμβέργης” είναι σκωτσέζικα ντουζ στο Καλό και το Κακό της ανθρώπινης φύσης, “νούμερο γερμανικό”, όλη νύχτα σκοπιά να μη νικήσει το Κακό μέσα μας.

Σα δυο χέρια του Ντύρερ το ταξίδι αυτό, σα δυο χέρια που προσεύχονται για την Ουτοπία: τη Δικαιοσύνη.

Η Melodrakma Universal σας καλεί σ’ ένα ακόμα ταξίδι με στόχο να λέτε για χρόνια… «Ήμουν και γω εκεί!»

Ευχαριστώ και καλή αντάμωση

Γιάννης Λυμτσιούλης

 • Departure
  Αθήνα/Θεσσαλονίκη
 • Include
  Πρωινό (Μπουφέ)
  Αεροπορικό εισιτήριο (οικον. θέσης)
  Συνοδός-Ξεναγός
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια (αστικής ευθύνης)
  Φ.Π.Α
  Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4 Αστέρων
  Μεταφορές απο / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Not Included
  Πλήρης Διατροφή
1

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΜΟΝΑΧΟ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος, απ’ ευθείας πτήση, άφιξη στο αεροδρόμιο του Μονάχου και άμεση αναχώρηση για την Φρανγκονία και την πρωτεύουσά της. Εντυπωσιακή η Νυρεμβέργη, εκπληκτικός ο αρχιτεκτονικός της πλούτος κι ας είναι απλά γνωστή εβδομήντα χρόνια τώρα μόνο για τις Δίκες.
Ξεκινάμε τη γνωριμία μας με μια απ’  τις ιστορικότερες πόλεις της Ηπείρου μας.
Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται ο επισκέπτης της Νυρεμβέργης είναι τα εντυπωσιακά καλοδιατηρημένα τείχη της. Στον δρόμο προς το κάστρο πληθώρα αρχιτεκτονημάτων εποχής, όμορφες και μεγαλοπρεπείς εκκλησίες, μοντέρνα κτίρια κατασκευασμένα μετά τις βιβλικές καταστροφές του πολέμου, η μεγάλη και εκτεταμένη αγορά της, μια από τις μεγαλύτερες της Γερμανίας, πολλοί επισκέπτες, κολλάζ ήχων και γλωσσών, οσμές Ανατολής, χρώματα, όσφρηση, όραση και ακοή κάνουν πάρτι υπαίθριο…
Ο ναός του Αγίου Λορεντσο, (Λαυρεντίου) πανέμορφες κρήνες με τα συμβολικα ονόματα «Γαϊτανάκι του έρωτα» και «Κιβωτός του Νώε», το παλιό πτωχοκομείο λες και μόνο παλιά υπήρχαν φτωχοί και μέριμνα γι’  αυτούς, ο ποταμός Πέγκνιτς που χωρίζει την πόλη  σε δυο γειτονιές, η κεντρική πλατεία, αναγεννησιακό δημαρχείο, γοτθικός ναός, κάθε ρυθμός και εποχή έκανε στάση κι άφησε σημάδια στη Νυρεμβέργη, το σπίτι, -μουσείο σήμερα- όπου έζησε ο Ντύρερ, όλα γύρω διεκδικούν δυναμικά την προσοχή μας μέχρι που… Φτάσαμε στην κορυφή… φτάσαμε στο Αυτοκρατορικό Κάστρο… έξοχη θέα, η πόλη που πριν λίγο ξετυλίγονταν σα φιλμάκια μπρος στα μάτια μας τώρα…στα πόδια μας.
Μετά απ’ αυτή την πρώτη γεύση και πανοραμική ιδέα που πήραμε απ’ την πόλη, είναι ώρα να μπούμε στο θέμα μας: ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ είναι το θέμα μας σ’ αυτό το ταξίδι.
Λίγος χρόνος για καφέ κα κάτι να τσιμπήσουμε κι αμέσως μετά… άφιξη στο Parteitagsgelaende! Ένας τεράστιος σε έκταση χώρος, είναι ο πρώτος που θα μας φέρει σε επαφή με το πρόσφατο, ναζιστικό παρελθόν της πόλης, μιας κι εδώ πραγματοποιήθηκαν 6 από τα 9 συνέδρια του κόμματος πριν τον πόλεμο, με μια τεράστια συνάθροιση ανθρώπων (;) για εβδομάδες, με παράτες, γυμναστικές επιδείξεις, ομιλίες, παρουσία όλων των μεγάλων ονομάτων, του αρχηγού μη Αδόλφου εξαιρουμένου. Σημαντικές ομιλίες του Χίτλερ εδώ, εδώ ψηφίστηκαν το 1935 και οι Νόμοι του Αίματος με σαφείς αναφορές στο εβραϊκό ζήτημα κι όσα τραγικά θ’ ακολουθούσαν… Αυτή ήταν ίσως η μοναδική, αλλά πάντως σίγουρα η κύρια αιτία επιλογής της πόλης για τις δίκες.
Το φωτογραφικό υλικό, με την βοήθεια των οπτικοακουστικών μέσων, καθώς και ό,τι έχει απομείνει από το επιβλητικό περιβάλλον καθηλώνουν. Σοκ πρώτο!
Είναι ώρα για λίγη ξεκούραση. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και χρόνος για τον εαυτό μας. Το απόγευμα ραντεβού στο λόμπυ και ξεκινάει η δεύτερη ξενάγηση της ημέρας. Περιπατητική ξενάγηση στην Παλιά Πόλη της Νυρεμβέργης. Εκπληκτικές γωνιές, όρθια και ολοζώντανα όλα. Εκπληκτικές και οι διάσπαρτες παντού στην πόλη δουλειές γλυπτών.
Γέμισαν και ψυχή και μυαλό και ξαφνικά λες κι ο Άγιος Λορέντζο έκανε το θαύμα του βρεθήκαμε μέσα σε μια γειτονιά όλο μπυραρίες και εστιατόρια. Ένα διαιτητικό κότσι μας γνέφει σχεδόν ερωτικά…«έλα».
Χρόνος ελεύθερος για δείπνο.
Διανυκτέρευση.  
2

2η ΜΕΡΑ: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Πρωινό και μπαίνουμε κατ’ ευθείαν στο θέμα μας. Σήμερα θα επισκεφθούμε τον χώρο που έκανε την πόλη αρνητικά διάσημη παγκοσμίως, αλλά ταυτόχρονα πολύ ειρωνικά είναι ο ίδιος χώρος προσελκύει το ενδιαφέρον χιλιάδων των επισκεπτών πάρα την πάροδο άνω των 7 δεκαετιών από το τέλος και της τελευταίας δίκης. Το πολύ καλά διατηρημένο αναγεννησιακό κτίριο των δικαστηρίων, μαζί με τον πρόσφατα κατασκευασμένο μοντέρνο χώρο δίπλα του, θα μας δώσουν την ευκαιρία με την βοήθεια φωτογραφικού υλικού, ταινιών και πολλών αυθεντικών ντοκουμέντων να αναπλάσουμε τις μέχρι σήμερα αμφιλεγόμενης σημασίας δίκες. Παράλληλα θα μας δώσουν το υλικό, καθώς και το έναυσμα να συζητήσουμε πολύ και πολλά, στο πούλμαν και όχι μόνο.
Με το τέλος της εκεί εμπειρίας θα συνεχίσουμε την την προσπάθεια αποκωδικοποιήσουμε κάθε γωνιάς και πτυχής του DNA της πόλης.
Η Νυρεμβέργη εκτός όλων όσων συνδέονται με τις δίκες, είναι μια πόλη με πάρα πολλά μουσεία τα οποία είναι η Πύλη για ν’ ανακαλύψει όποιος τη επισκέπτεται τη μακραίωνη  πολιτιστική ιστορία της . Και μόνον το σπίτι του Ντύρερ, μας δίνει την ευκαιρία  να ζήσουμε έστω για λίγο από κοντά τον τόπο όπου ανέπνεε και εργάσθηκε ο πολύ σπουδαίος αυτός άνθρωπος, χαράκτης, ζωγράφος, μαθηματικός, δάσκαλος της προοπτικής, αλλά και της σπουδής της ανατομίας των ζωών. Ένα ολοκληρωμένος δηλαδή Άνθρωπος Καλλιτέχνης και Επιστήμονας, αυτό που εμμονικά επιδιώκει να εξαφανίσει η εποχή μας, τον Συνολικό Ανθρώπινο Νου.
Πολλά από τα σπουδαία έργα του μπορεί να τα απολαύσει κανείς δίπλα σε έργα άλλων ονομαστών  καλλιτεχνών, επισκεπτόμενος το Γκερμάνσες Μουζεουμ. Εκεί θα έχει μια μεγάλη έκπληξη, θα ανακαλύψει πλούτο κτερισμάτων εποχής τα οποία αντανακλούν την πολιτιστική κληρονομιά και την επίδραση της Νυρεμβέργης στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Κεντρικής Ευρώπης μεταξύ 13ου και 18ου  αιώνα.
Γι’ αυτό σκεφτήκαμε πως χρειάζεται και χρόνος ελεύθερος εδώ, να μπορέσει κανείς με το ρυθμό του να κάνει τις επιλογές του.
Άλλη μια έξοχη πρόταση είναι η επίσκεψη στο μουσείο παιχνιδιών της πόλης, απίθανη  εμπειρία μιας και η πόλη διαχρονικά και μέχρι σήμερα είναι μια από τις σπουδαιότερες παγκοσμίως στον κλάδο των παιχνιδιών.
Κι ύστερα, σε μια απ’ τις πολλές μπυραρίες, έτσι θα κλείσει  ωραία άλλη μια σπουδαία, γεμάτη εμπειρίες μέρα. Ιστορία το πρωί με την επίσκεψη στο Μεμόριουμ, Τέχνη μετά στο Γκερμάνσες Μουζεουμ, κι ύστερα στο Μουσείο Παιχνιδιών, πίσω στα παιδικά μας χρόνια, μπροστά στη σπορά που ήρθε και που έρχεται, εγγόνια κι απόγονοι, θα πρέπει να μάθουν κι αυτοί μια μέρα την αλήθεια για τις δίκες…
Χρόνος ελεύθερος για δείπνο.
Διανυκτέρευση
3

3η ΜΕΡΑ: ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ- ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΡΟΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ-ΝΤΥΓΚΕΝΣΜΠΥΛ

Σήμερα θα πάρουμε μια ρομαντική ανάσα, ο πόλεμος, ο ναζισμός, η δίκες ή μη δίκες θα μείνουν για λίγο εκτός πλάνων μας, υπηρετώντας όμως ακριβώς τον ίδιο στόχο και σκοπό του ταξιδιού: να γνωρίσουμε τους Γερμανούς και να δούμε πως ένας λαός είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, για την ομορφιά και για τη φρίκη.
Πρωινό λοιπόν και παίρνουμε τον Ρομαντικό Δρόμο, μια από τις σπουδαιότερες τουριστικές διαδρομές τής Φρανγκονίας!
Σε κοντινή απόσταση από την Νυρεμβέργη μας περιμένουν δυο εκπλήξεις, δυο μικρές πόλεις-κοσμήματα με τη χαρακτηριστική αρχιτεκτονική της περιοχής η οποία απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Τάουμπερ. Πάμε να τις γνωρίσουμε… Η κοινή ιστορία, η θρησκευτική επιλογή, οι ασχολίες των κάτοικων, οι καταστροφές κυρίως από πολέμους, αλλά και οι διαμορφωμένες κοινές αρχιτεκτονικές επιλογές είναι αυτές που έφτιαξαν το σήμερα, τόσο του Ρότενμπουργκ, όσο και του Ντύγκελσμπυλ.
Αμφότερες μικρές σε έκταση, αλλά και πληθυσμό, περιβάλλονται από μεσαιωνικά τείχη κι έχουν καταφέρει να διατηρήσουν το σύνολο της αρχιτεκτονικής ομορφιάς τους, είναι εντυπωσιακό αυτό που βλέπουμε…
Έχει απίθανες ομορφιές οι Γερμανία, τί κρίμα να επιτρέψουν οι ίδιοι οι Γερμανοί ένας μανιακός δολοφόνος να τη βάλει στη μαύρη λίστα της συνείδησης εκατομμυρίων ανθρώπων.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Νυρεμβέργη.
Απόγευμα ελεύθερο για χαλάρωση και επισκέψεις σε ό,τι ιδιαιτέρως ενδιαφέρει τον καθένα
Διανυκτέρευση.
4

4η ΜΕΡΑ: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ -ΣΤ’ΕΙΝ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ

Πρωινό, κλείνουμε τη ρομαντική παρένθεση και πίσω στο θέμα μας. Πολύ κοντά στη Νυρεμβέργη, στην πόλη Stein βρίσκεται η παγκοσμίως γνωστή εταιρεία Faber Castell. Το παλιό ορυχείο, το νέο, μοντέρνο εργοστάσιο παραγωγής των διεθνούς φήμης μολυβιών της εταιρείας, τα πωλητήρια και ο πύργος της οικογένειας βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και απασχολούν μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού της, ενώ κατά την διάρκεια των δικών  στην Νυρεμβέργη είχαν χρησιμοποιηθεί από τους Αμερικάνους για τις εργασίες του διεθνούς τύπου.
Συνεχίζουμε προς την Μπαμπεργκ, μια από τις αρχαιότερες πόλεις, αλλά και αρχιεπισκοπές της Γερμανίας, με έξοχα διατηρημένη την παλιά πόλη. Αιώνες χωρισμένη στα δυο ετούτη εδώ η πόλη, στην περιοχή των επισκόπων κι απ’ την άλλη των απλών πολίτων, κλασικό μοτίβο, διαχρονικό και παγκόσμιο επίσκοποι και πολίτες να είναι τις περισσότερες φορές «απέναντι»… Εκπληκτική αρχιτεκτονική θα δουν και δω τα μάτια μας.
Ένας από τους παλαιοτέρους καθεδρικούς της χωράς, το αυτοκρατορικό παλάτι, σήμερα ιστορικό μουσείο, το επισκοπικό παλάτι, σήμερα πινακοθήκη, οι χώροι του πανεπιστήμιου στο κέντρο της πόλης, παλιό και νέο δημαρχείο, γραφικά γεφύρια, μοναστήρια και επαύλεις εποχής στολίζουν στην κυριολεξία το ιστορικό κέντρο. Τί άλλα «στολίδια» έχει το Μπαμπεργκ; ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ!
Πολλές, όμορφες και  γραφικές μπυραρίες!
Μετά την ξενάγηση εννοείται χρόνος ελεύθερος και αρκετός για να πάμε σε όλες. Αν όμως κάποιος μπει μόνο σε μία, θα πάρει μπύρα καπνιστή, αυτή είναι το σήμα κατατεθέν, η πλέον γνωστή τοπικής παραγωγής.
Επιστροφή στην Νυρεμβέργη.
Χρόνος για μια τελευταία βόλτα την τελευταία βραδιά
Διανυκτέρευση.
5

5η ΜΕΡΑ: ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ -ΜΟΝΑΧΟ - ΑΘΗΝΑ

Πρωινό φορτώνουμε τις αποσκευές, κι αφήνουμε πίσω μας τη Νυρεμβέργη. Για 4 μέρες και νύχτες ήταν η βάση και το στρατηγείο μας για να ανοίξουμε πολλές σελίδες της Ιστορίας.
Τώρα όμως κατευθυνόμαστε σε μια από τις πιο σκοτεινές! Άφιξη στο Νταχάου. Θα επισκεφθούμε το πρώτο στρατόπεδο – πιλότο, το οποίο κατασκεύασαν οι Ναζί κατά διαταγή του Χίμλερ το 1933. Εδώ «φιλοξενήθηκαν» αρχικά κομμουνιστές, αλλά και άλλοι αντιφρονούντες, αργότερα άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής και από το 1939 και μετά οι πρώτοι αιχμάλωτοι πολέμου. Οι περισσότεροι εργάζονταν στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, όπως γινόταν στα περισσότερα στρατόπεδα σε όλη την κατειλημμένη από τους Γερμανούς Ευρώπη. Στο αρχείο του στρατοπέδου λειτουργεί πληροφοριακό τμήμα και πωλητήριο βιβλίων.
Το σημερινό «αφιέρωμα» στην πρόσφατη ιστορία της Γερμανίας θα συνεχιστεί στο Μόναχο, την αγαπημένη πόλη του Χίτλερ! Πάμε να γνωρίσουμε πολιτικά και ιστορικά το Μόναχο…
Η πλατεία του βασιλιά, στολίζεται από πλήθος μουσείων και πινακοθηκών, εκεί και το κτίριο σήμερα της Μουσικής  Ακαδημίας, όπου το 1938 υπεγράφη από τους Ναζί και τις Δυτικές Δυνάμεις, το Σύμφωνο προσάρτησης της Βοημίας. Δίπλα του ακριβώς βρισκόταν το Σπίτι των Ναζί, Braunes Haus, δώρο στον Χίτλερ από το Ίδρυμα Φορντ!! Καταστράφηκε από τους βομβαρδισμούς και στην θέση του σήμερα υπάρχει ένας μοντέρνος χώρος μνήμης.
Στην πλατεία Οντεον θα δούμε τον χώρο, όπου ξεκίνησε το αποτυχημένο πραξικόπημα των Ναζί το 1923, πολύ κοντά στην μπυραρία ΗΒ, τόπο συνάθροισης φασιστών σήμερα αλλά και αγαπημένος χώρος πολλών επισκεπτών της πόλης κι αυτό, ανεξαρτήτως φρονήματων.
Πρέπει να γλυκάνει το στόμα μας, φτάνουμε προς το τέλος του ταξιδιού. Τα ζαχαροπλαστεία της Μαριενπλατς καθώς και οι περίφημη πάγκοι της Βικτουαλιεν Μαρκτ κατάφορτοι με κάθε είδους λιχουδιές θα σας δώσουν την ευκαιρία της Άλλης γεύσης. Η πραγματική πάντως επίγευση κάθε ταξιδιού θα πρέπει να είναι η Γνώση. Η Γνώση της Ιστορίας των ανθρώπων, της Ιστορίας μας. Ναι, εκδοχές είναι η Ιστορία, ας τις δούμε τουλάχιστον όλες, όχι όμως αδιαφορία, είναι πολύ βαθύ πηγάδι η αδιαφορία, εκδοχές, ναι, ας τις δούμε όλες κι ύστερα κι ας πάρει ύστερα ο καθένας τη δική τους θέση.
Το Νταχάου, το Σπίτι των Ναζί, η μπυραρία τους, η Γλυπτοθήκη, οι αμέτρητες Πινακοθήκες, τα ζαχαροπλαστεία…
Αυτό είναι η πρωτεύουσα της Βαυαρίας, το ζωντανότερο παράδειγμα για να δει κανείς με τον πιο απλό τρόπο, πόσο κοντά, πόσο απίθανα κοντά βρίσκεται το Κακό με το Καλό.
Επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο.
Μουσική…
Ο Χάρης και ο Πάνος τραγουδούν… συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα… ενώ το πούλμαν κατευθύνεται προς το αεροδρόμιο.
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.  

Tour Location

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΜΟΝΑΧΟ

Write a Review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα νέα της Melodrakma

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις προσφορές αλλά και τις τελευταίες μας εκδρομές.

Call Now Button