Top
 

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΠΟΥΛΙΑ

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ - ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ - ΜΑΤΕΡΑ - ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΠΟΥΛΙΑ

320€ + Taxes

per person
15 - 19 Φεβρουαρίου

Countdown next tour

545

150 taxes

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ  – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ – ΜΑΤΕΡΑ  – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ

5 Μέρες 4 Νύχτες, αποκριάτικο ξεφάντωμα στα Ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας

 

 

5 Days / 4 Nights
 • Departure
  Αθήνα
 • Include
  Συνοδός-Ξεναγός
  Πρωινό (Μπουφέ)
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια (αστικής ευθύνης)
  Φ.Π.Α
  Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4 Αστέρων
  Μεταφορές απο / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Not Included
  Αεροπορικό εισιτήριο (οικον. θέσης)
  Πλήρης Διατροφή
1

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ- ΠΑΤΡΑ- ΠΛΟΙΟ

Συγκέντρωση  στο Σύνταγμα ώρα 13.00΄ επιβίβαση  στο λεωφορείο   και  αναχώρηση  για  την  Πάτρα  με μία στάση    κατά τη  διαδρομή.   Επιβίβαση στο πλοίο  και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω. Το πλοίο μας διαθέτει  μεγάλα , ωραία  σαλόνια , εστιατόριο – self service, καταστήματα. SUPERFAST FERRIES
2

2η ΜΕΡΑ: ΜΑΤΕΡΑ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ - ΛΕΤΣΕ

Άφιξη πρωϊνή στο Μπάρι και αναχώρηση για  την  Ματέρα, μια πόλη που έγινε γνωστή από την λογοτεχνία και την 7η τέχνη. Στη Ματέρα και την γύρω περιοχή  ανακαλύπτουμε μια Καππαδοκία της Δύσης.
Η  τρωγλοδυτική πόλη και οι υπόσκαφες εκκλησίες, οι σκαλισμένες στο πορώδες πέτρωμα κατοικίες, τα εργαστήρια, οι αποθηκευτικοί χώροι, οι σταύλοι, οι αποταμιευτήρες νερού και οι στέρνες για τον μούστο, αποτελούν μια από τις σημαντικότερες κληρονομιές της βυζαντινής δύσης και προστατεύονται από την UNESCO.
Στη Ματέρα  που χαρακτηρίζεται επίσης μικρή Ιερουσαλήμ, γυρίστηκαν ταινίες με τα πάθη του Χριστού από διάσημους σκηνοθέτες όπως οι Παζολίνι και Γκίμπσον, η ταινία ο Χριστός σταμάτησε στο Έμπολι κ.α. Μετά την ξενάγηση, θα έχουμε χρόνο για έναν περίπατο και ξεκούραση στο κέντρο της πόλης.
Αναχώρηση για το Άλμπερομπέλλο.  Διασχίζοντας  την κοιλάδα των τρούλων, φθάνουμε στην μικρή, ιδιόρρυθμη πολιτεία.  Το Άλμπερομπέλλο απαρτίζεται  από πολυάριθμους πέτρινους τρούλους, ένα  παράξενο  είδος κατοικίας, με διακριτικά  ζωδιακά  σύμβολα , που  ανταποκρίνεται ακόμα  σήμερα  σε όλες τις ανάγκες στέγασης.
Στα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια,  βρίσκει  κανείς  ότι  ζητήσει  η  καρδιά  του.   Μετά  την  ξενάγηση  ακολουθεί  χρόνος  ελεύθερος στο  ιστορικό και εμπορικό  κέντρο. .  Αναχώρηση για το Λέτσε, την όμορφη πρωτεύουσα του Σαλέντο, χαρακτηρισμένη ως  Φλωρεντία του Νότου  όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε. (Για όσους επιθυμούν, αξίζει μια βραδινή έξοδος στη φωταγωγημένη πόλη που γιορτάζει).
       
3

3η ΜΕΡΑ: ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ - ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ (ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ)

Μετά το πρόγευμα επισκεπτόμαστε τα ελληνόφωνα χωριά της Γκρετσία Σαλεντίνα. Θα συναντήσουμε   ανθρώπους που θα μας μιλήσουν για την ιστορία και τις παραδόσεις  του τόπου,  θα ακούσομε  ζωντανά την γκρίκο, την τοπική ελληνική διάλεκτο, μουσική και τραγούδια από  την καλλιτεχνική παράδοση των ελληνοφώνων. ..
Στην Καλημέρα  επισκεπτόμαστε και ξεναγούμαστε στο μουσείο  λαϊκής τέχνης  και βλέπουμε την  Αθηναϊκή  στήλη.  Στη  Στερνατία   επισκεπτόμαστε τα υπόγεια ελαιοτριβεία,θα  συνομιλήσουμε  με τους  ελληνόφωνους του χωριού και θα ακούσομε μουσική και ποιήματα που θα μας συγκινήσουν. Η συνάντηση θα μας μείνει αξέχαστη.
Χρόνος για να ξεκουραστούμε , να παρακολουθήσουμε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις   και να γευματίσουμε  με ζωντανή  μουσική   και χορό Ταραντέλλας  . Συνεχίζοντας, επισκεπτόμαστε το φανταχτερό καρναβάλι στην  Καλλίπολη .  Χρόνος για να διασκεδάσουμε και να ανιχνεύσουμε το νησάκι και την παλιά πόλη .Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
   
4

4η ΜΕΡΑ: ΛΕΤΣΕ – ΜΠΑΡΙ

Προγευματίζουμε και επισκεπτόμαστε  το Λέτσε. Βλέπουμε το κάστρο του  Καρόλου, την πιάτσα  Ορόντζο, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, την εντυπωσιακή Σάντα Κρότσε και το ξακουστό μπαρόκ του Λέτσε. Χρόνος να ανιχνεύσουμε  την παλιά πόλη και να ξεκουραστούμε.
Αναχώρηση   για το Μπάρι όπου  θα πάρουμε  το πλοίο της επιστροφής. «Το πλοίο διαθέτει πολυτελή σαλόνια, εστιατόριο, σέλφ σέρβις, καταστήματα, μπάρ .» Ταξιδεύουμε με τα πολυτελή SUPERFAST FERRIES.
         
5

5η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Άφιξη  στην Πάτρα ώρα  13.00΄και επιστροφή στην Αθήνα .
Η Melodrakma Universal πάει μόνον όπου μπορεί να προσφέρει 5 Αστέρων εμπειρία.   Σημείωση: Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί για τεχνικούς λόγους ν’ αλλάξει, χωρίς κάποια παράλειψη....

Tour Location

ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ & ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ & ΜΑΤΕΡΑ & ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ

Write a Review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.