Top
 

Στο Αρχιπέλαγος του Καββαδία

Τζακάρτα-Τζογκτζακάρτα-Ουμπούντ-Λοβίνα-Μπαλί

Στο Αρχιπέλαγος του Καββαδία

per person

Τζακάρτα, Τζογκτζακάρτα, Ουμπούντ Λοβίνα,  Νούσα Ντούα…plus

27 Νοεμβρ. - 8 Δεκ.

Countdown next tour

1.785

790 taxes

«ΣΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΒΒΑΔΙΑ»

Ξενοδοχεία και Υπηρεσίες 5 Αστέρων.

Ημιδιατροφή!

Ένα ταξίδι εμπνευσμένο απ’ την ποίηση του Ν. Καββαδία.

Ένα ταξίδι ταξίδι ζωής στην Νοτιοανατολική Ασία, σε δυο νησιά που ηχούν μυθικά, την Ιάβα και το Μπαλί. Δικαίως πλέχθηκε ο μύθος τους!

Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα με αγάπη και πραγματική πρόθεση να αποτελέσει γέφυρα που θα μας περάσει «απέναντι» σ’ έναν άλλο κόσμο και θα μας συστήσει άλλες πραγματικότητες.

12 μέρες και 10 νύχτες απόσταγμα ουσίας και χρόνος σοφά μοιρασμένος ανάμεσα στη δίψα για γνωριμία και ουσιαστική επαφή μ’ αυτόν τον άλλο κόσμο και στην ανάγκη μας για ξεκούραση μέσα σε μια εξωτική ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Ημιδιατροφή και ξενοδοχεία μόνο 5 Αστέρων όπως και όλες οι υπηρεσίες μας!

Οι διανυκτερεύσεις μας:

Τζακάρτα (2),

Τζογκτζακάρτα (2),

Ουμπούντ (2),  (Μπαλί)

Λοβίνα (1),  (Μπαλί)

Νούσα Ντούα (3) (Μπαλί)

 

Γ. Λ

 • Departure
  Αθήνα
 • Include
  Αεροπορικό εισιτήριο (οικον. θέσης)
  Συνοδός-Ξεναγός
  Πρωινό (Μπουφέ)
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια (αστικής ευθύνης)
  Φ.Π.Α
  Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4 Αστέρων
  Μεταφορές απο / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Not Included
  Πλήρης Διατροφή
1

1η ΜΕΡΑ: Αθήνα-Τζακάρτα

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος, στο γκισέ της Qatar και πτήση για τη Τζακάρτα μέσω Ντόχα. Έξοχη ανταπόκριση, δεν προλαβαίνουμε να ξοδέψουμε τίποτα. Ούτε στις θερμαινόμενες κλειστές πισίνες που διαθέτει το νέο κολοσσιαίο αεροδρόμιο της Ντόχα προλαβαίνουμε να κολυμπήσουμε. Οι πτήσεις είναι επιλεγμένες με κριτήριο να εξασφαλιστεί ο μέγιστος χρόνος στον προορισμό του ταξιδιού μας, στην Ινδονησία. Καθώς κινούμαστε στους χώρους του αεροδρομίου της Ντόχα πηγαίνοντας προς τη φυσούνα της πτήσης μας για Τζιακάρτα θαυμάζουμε το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο και κάποιοι από μας σκέπτονται τι κρίμα που όλη αυτή η αίσθηση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής ενός αεροδρομίου αραβικής χώρας δε συνάδει με την καθημερινότητα του 99% των Αράβων.
Μπήκαμε στο αεροσκάφος, υπερσύγχρονο κι αυτό, δεθήκαμε… Η Πτήση
QR 958 destination Jakarta!!!!
Πετάμε…  Άφιξη σ’ έναν άλλο κόσμο!
Η πόλη αυτή, η πρωτεύουσα της Ινδονησίας είναι σα μια Ελλάδα ολόκληρη, 10 εκατομμύρια κάτοικοι που αν προσθέσουμε κι όσους έρχονται να δουλέψουν εκεί καθημερινά ενώ ζουν αλλού, τα νούμερα τρομάζουν…
Επιμένει κανείς να μάθει για τί νούμερα μιλάμε στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Τζιακάρτα;
30 εκατομμύρια. ΤΡΙΑΝΤΑ!
Πρόκειται για άλλη πραγματικότητα, άλλος κόσμος τον οποίο θα επιχειρήσουμε τις επόμενες 10 μέρες, όσο είναι δυνατόν να αποκωδικοποιήσουμε ώστε να πάρουμε μαζί μας αναμνήσεις που θα τροφοδοτούν κουβέντες στις παρέες του καθενός για χρόνια.
Ως πρωτεύουσα η Τζιακάρτα τα ‘χει πάρει όλα κι είναι σήμερα και πολιτικό και οικονομικό και εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της χώρας.
Η πόλη αυτή και η ανάπτυξή της είναι καρπός των τελευταίων ετών και οι ρυθμοί ζωής ραγδαίοι, όσο ανατολικά κι αν κινηθήκαμε μοιάζει σα να ζήλεψαν τη Δύση και τρέχουν στο βηματισμό της…
Πήραμε τις αποσκευές μας, επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν μας και φύγαμε για μια πρώτη γεύση απ’ τη μεγαλούπολη.
Γι’ αυτό το καλωσόρισμα σε τούτο τον άγνωστο τόπο  σκεφτήκαμε κάτι μοναδικό…
Θα πάμε στο Taman Mini Indonesia Indah!!!! Τί είναι αυτό;;
Ναι, είναι εκτός τουριστικών προγραμμάτων όμως είναι μια εμπειρία και η εμπιστοσύνη σας αξίζει τη μέγιστη προσφορά.
Το  Taman Mini Indonesia Indah είναι ένα τεράστιο πάρκο όπου ζωντανεύει μπροστά στα μάτια σου ο πολιτισμός και η φύση της Ινδονησίας με μουσεία, κήπους και αντίγραφα αξιοθέατων.
Για καλωσόρισμα επιλέξαμε κάτι σα βουτιά στην Ινδονησία ολόκληρη, σαν ένα Power Point της χώρας, να πάρουμε αμέσως μια συνολική εικόνα των διαφορετικών της όψεων αυτών των 18.000 νησών που αποτελούν την Ινδονησία!
Θα περιπλανηθούμε μέσα στην φυσική αλλά και την πολιτιστική ομορφιά του πάρκου και θα τελειώσουμε την επίσκεψη με κάτι μοναδικό. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μινιατούρας της χώρας! Μια τεράστια χώρα σε σμίκρυνση στα χέρια μας και μεις για λίγο παιδιά!
Ύστερα, οι δυνάμεις όλων ειδοποιούν… «Πάμε για ξεκούραση!»
Το μεσημέρι, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, χρόνος για συνειδητοποίηση κατ’ αρχάς του πού βρισκόμαστε και ξεκούραση.
Αφού ανακτήσουμε δυνάμεις, το απόγευμα, συγκέντρωση στο λόμπυ και πάμε μια μια βόλτα-γνωριμία στην περιοχή του ξενοδοχείου μας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
2

2η ΜΕΡΑ: Τζακάρτα

Αφύπνιση, δεν τη χρειάστηκαν όλοι γιατί το τζετ-λαγκ έκανε τη δουλειά του, πρωινό, κάποιοι αντί για καφέ παίρνουν ένα ποτήρι σαμπάνια, αυτό ζητάει ο οργανισμός τους, άλλοι λίγο χαβιάρι στη φέτα, άλλοι τυρί φέτα, μερικοί του πουλιού το γάλα…
Έχει απ’ όλα το ξενοδοχείο και μεις στην κατάσταση που είμαστε όλα τα θέλουμε, ή πιο σωστά και μεις δεν ξέρουμε τί θέλουμε…
Πρωινό 5 αστέρων και ξεκινάμε την ξενάγησή μας σε μια πόλη που μέσα απ’ τις αντιθέσεις της μοιάζει να έχει χίλια πρόσωπα που συνυπάρχουν αρμονικά χρόνια τώρα. Σαν από βίντεο εικονικής πραγματικότητας το σύμπλεγμα των αυτοκινητόδρομών της πόλης ενώνει κέντρο και περιφέρεια, παλιό και καινούριο.
Φαρδιές λεωφόροι, στενά δρομάκια, γωνιές που σε κάνουν να σκεφτείς πως εδώ υπάρχει πλούτος, είναι οι ίδιες γωνιές που σε κάνουν να δεις απίθανη φτώχεια λίγο πιο δίπλα, το απόλυτα σύγχρονο δίπλα στην παράδοση που σκέκεται ολοζώντανη δυο βήματα πιο πέρα… Αυτός εκεί είναι ο Πύργος Tugu Monas, είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας της Ινδονησίας, όποιος ανέβει θα πάρει από ψηλά μια γεύση των απίθανων μεγεθών αυτής της πόλης
Συνεχίζουμε με το λεωφορείο μας…
Πρώτα θα επισκεφτούμε ένα σπουδαίο Μουσείο, το Εθνικό Μουσείο της Ινδονησίας το οποίο θα γίνει αφορμή και αιτία να ξεκινήσει η γνωριμία μ’ αυτόν το μακρινό τόπο.
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ: Απ’ την Προϊστορία ως Σήμερα!
Κι ύστερα απ’ αυτή την απόλυτα χρήσιμη και εποικοδομητική εμπειρία ως εισαγωγή στην πορεία μας να γνωρίσουμε αυτόν τον τόπο, θα πάμε στο πιο γραφικό λιμανάκι της πόλης, εκεί που είναι αραγμένα τα απίθανα παραδοσιακά ψαροκάικα, φτιαγμένα ν’ αντέχουν σε έντονα καιρικά φαινόμενα. Πρέπει να δώσει λύσεις ο άνθρωπος στα προβλήματα και σ’ όσα τον περιβάλλουν εκεί που το ‘λαχε να ζήσει. Αυτά τα ψαροκάικα ήταν κάποτε πυλώνας της οικονομίας, έθρεψαν στόματα πολλά, γενιές και γενιές με την ελπίδα στην καρδιά και το βλέμμα στον ορίζοντα να φανεί η βάρκα του πατέρα…
Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην μεγαλούπολη, πάμε τώρα προς την πλατεία Φαταχιλά, στην παλιά πόλη, πάμε στη Μπατάβια!
Νάτα τα πρώτα σημάδια τής Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας… Ολλανδία παντού γύρω μας!
Η Τζιακάρτα ήταν Μπατάβια μέχρι τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο! Μπατάβια τη λέει κι ο Καββαδίας στο ποίημά του:
«ΕΝΑΣ ΔΟΚΙΜΟΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΕΝ ΩΡΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ».
«Στο ημερολόγιο γράψαμε: « Κυκλών και καταιγίς ». Εστείλαμε το S.O.S. μακριά σε άλλα καράβια,  κι εγώ κοιτάζοντας χλωμός τον άγριο Ινδικό πολύ αμφιβάλλω αν φτάσουμε μια μέρα στην Μπατάβια. (…) »
Παρά τους φόβους του Καββαδία εμείς φτάσαμε στη Μπατάβια και είναι όλα προσεγμένα εδώ, τα κτήρια διατηρούν αναλλοίωτη την αποικιοκρατική ευρωπαϊκή τους αύρα, να, αυτό το εξαιρετικό αρχιτεκτόνημα είναι το Δημαρχείο της πόλης πραγματικό κόσμημα, και κει που βλέπεται κόσμο μαζεμένο, εκείνη η πανδαισία χρωμάτων στο βάθος είναι η υπαίθρια αγορά… Πάμε…
Πρώτα να κάνουμε μια βόλτα να νιώσουμε την ατμόσφαιρα της αγοράς και της περιοχής κι ύστερα θα πάμε για φαγητό, ναι, εδώ θα φάμε σήμερα το μεσημέρι.
Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.
Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και ίσως ψώνια. Είναι η τελευταία βραδιά στην πρωτεύουσα κι είναι σώφρον να έχει κανείς τη δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει.
Διανυκτέρευση.
3

3η ΜΕΡΑ: Τζακάρτα – Τζογκτζακάρτα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Από Τζιακάρτα πετάμε για Τζογκτζακάρτα σήμερα!
Δυο βήματα θα μας φανεί μπροστά στις ώρες που πετάξαμε πάνω από θάλασσες κι από βουνά δυο μέρες πριν. Μιάμιση ώρα πτήσης και φτάσαμε στη «Φλωρεντία» της Ινδονησίας!  Ως εδώ έφτασε η Ευρωπαϊκή εμμονή να βαφτίζει της πόλεις του κόσμου «Φλωρεντίες» και «Βενετίες»!
Είναι όμορφη όντως η Τζογκτζακάρτα, ίσως γι’ αυτό η σύγκριση με την πόλη του Δάντη και του Μακιαβέλι!
Απ’το αεροδρόμιο πάμε στην καρδιά της πόλης για μια πρώτη γνωριμά.
Ετούτη εδώ λένε πως είναι η ψυχή της Ιάβα, έδρα πανίσχυρων σουλτάνων και θεματοφύλακας της καλλιτεχνικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ινδονησίας, τα ήθη και τα έθιμα, ολοζώντανα εδώ, η γλώσσα, κι αυτή, εδώ μιλιέται η πιο αυθεντική διάλεκτος, η μήτρα της γλώσσας της χώρας μπορεί να πει κανείς. Και μέσα σ’ όλα αυτά τα παραδοσιακά και ωραία συγχρόνως κατακλύζεται κι από εμπορικά κέντρα! Το Ψωνίζω άρα Υπάρχω μοιάζει να κατέλαβε και κομμάτι τής Τζογκτζακάρτα!
Λίγο πιο κει, μπαίνεις σε γειτονιές που σφύζουν από ζωή, μπαρ, καφέ εστιατόρια, κήποι… Η ατμόσφαιρα αυτής της πόλης αποπνέει χαρά και μεις θέλουμε να την εισπράξουμε. Χρόνος για βόλτες και χαλάρωση κι ύστερα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.
Δείπνο και Διανυκτέρευση.
4

4η ΜΕΡΑ: Τζογκτζακάρτα

Πρωινό, και μια σπουδαία μέρα ξεκινάει! Σήμερα θα επισκεφτούμε σημεία του κόσμου σύμβολα, να είναι καλά φορτισμένα τάμπλετ και σμαρτ-φον, όλα στο 100%. Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στο πάλαι ποτέ λίκνο της Ινδουιστικής παράδοσης της Ιάβα, το μυθικό Πραμπανάν. Το Πραμπανάν είναι ο μεγαλύτερος ινδουιστικός ναός στην Ινδονησία και ένας από τους μεγαλύτερος στην νοτιοανατολική Ασία. Ο ευρύτερος αρχαιολογικός χώρος της Κοιλάδας των Βασιλέων είναι κατάσπαρτος από ινδουιστικούς ναούς, 240 ναοί παρακαλώ θα γίνουν αφορμή να μιλήσουμε για έναν σπουδαίο πολιτισμό αυτού του πλανήτη.
Μετά την επίσκεψη στο Πραμπανάν θα φάμε σε τοπικό εστιατόριο και θα συνεχίσουμε. Δεν τελειώνει εδώ αυτή η σπουδαία μέρα. Τώρα θα επισκεφτούμε το Μπορομπουντούρ, τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό στον κόσμο με τα 504 αγάλματα του Βούδα.
Ένας απίθανος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Ασύλληπτα μεγέθη ανθρώπινης δημιουργίας με στόχο να νιώσουν λίγο την πνοή του θεού!
Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO τόσο το Μπορομπουντούρ όσο και το Πραμπανάν. Πραγματικά σπουδαία μέρα!
Το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.
5

5η ΜΕΡΑ: Τζογκτζακάρτα – Μπαλί (Ουμπούντ)

Ημέρα χαλάρωσης η σημερινή. Πρωινό και χρόνος στη διάθεσή μας για τις τελευταίες βόλτες στη Τζογκτζακάρτα.
Το μεσημέρι  μεταφορά στο αεροδρόμιο, σήμερα πετάμε ως την πρωτεύουσα του Μπαλί, το Ντενπασάρ. Όχι δε θα ρίξουμε πάνω μας πρόχειρα ένα παρεό και θα τρέξουμε στις εξωτικές παραλίες. Ήρθαμε ως εδώ κυρίως για να γνωρίσουμε πολιτιστικά αυτόν τον τόπο δε θα τη βγάλουμε απλά στις παραλίες. (Θα γίνει κι αυτό αλλά με μέτρο.)  Με την προσγείωση μεταφερόμαστε στην πιο όμορφη και πιο γραφική πόλη του νησιού, το Ουμπούντ.
Μια πρώτη βόλτα στα στενά του κι ύστερα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.
Διανυκτέρευση.
6

6η ΜΕΡΑ: Ουμπούντ

Κι όμως, υπάρχει μια πόλη στο Μπαλί που κατάφερε να μη «λαβωθεί» απ’ τον μαζικό τουρισμό κι αυτή λέγεται Ουμπούντ, αυτή θα γνωρίσουμε σήμερα! Μετά το πρωινό θα πάρουμε τους δρόμους… Θέατρο και θρησκευτικές τελετές παντού γύρω μας, οι δρόμο του Ουμπούντ μια σκηνή…
θα επισκεφ­θούμε το Batubulan Village και θα παρακολουθήσουμε πα­ράσταση χορού Barong & Keris.
Κι από κει, αναχωρούμε με το τέλος της παράστασης για να επισκεφτούμε ένα άλλο υπέροχο χωριό, το Σελούκ, το οποίο είναι γνωστό για τα χειροποίητα χρυσά, ασημένια καθώς και ξυλόγλυπτα χειροτεχνήματά του.
Χρόνος για αγορές, θα είναι μεσημέρι πια και θα πάμε να φάμε σε τοπικό εστιατόριο.
Μετά το γεύμα συνεχίζουμε, ήρθαμε ως εδώ για να γνωρίσουμε το μέγιστο δυνατό, φύγαμε, πάμε να επισκεφτούμε τον ιερό ναό Tirta Empul (Αγία Άνοιξη στα Μπαλινέζικα). Η λίμνη μπροστά στο Ναό είναι περίφημη για τις ιερές πηγές της τις οποίες οι Μπαλινέζοι Ινδουιστές επισκέπτονται για τελετουργικό καθαρμό.
Θα ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο Σπήλαιο του Ναού Γκόα Λάβα ή Σπηλαίου των Ελεφάντων… Ίχνος ελέφαντα εκεί…εκατομμύρια όμως νυχτερίδες μας περιμένουν!
Το απόγευμα, πριν νυχτώσει κι οι νυχτερίδες αρχίσουν να βλέπουν καθαρά το στόχο τους…θα επιστρέψουμε στο Ουμπούντ.
Διανυκτέρευση.
7

7η ΜΕΡΑ: Ουμπούντ – Λοβίνα

Μετά το πρωινό μας τσεκάρουμε ότι έχουν φορτώσει τις αποσκευές μας και  αναχωρούμε για μια απ’ τις πιο γραφικές πόλεις του νησιού, τη Λοβίνα. Θα κινηθούμε βόρεια, μέσω μιας απερίγραπτα όμορφης διαδρομής. Τάμπλετ και σμαρτ-φον καλά φορτισμένα πάλι!
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για να απολαύσουμε μπάνιο ή περίπατο σε μια απ’ τις πιο όμορφες παραλίες αυτής της πλευράς του πλανήτη. Όσοι θέλουν, βόλτα στην πόλη.
Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. Νωρίς ύπνο σήμερα υπάρχει λόγος…
8

8η ΜΕΡΑ: Λοβίνα – Μπαλί (Νούσα Ντούα)

Ο λόγος είναι η αφύπνιση αξημέρωτα! Είναι υπέροχη και η σημερινή μέρα, είναι η μέρα που θα πάρουμε βαρκούλες και θα ανοιχτούμε για να παρακολουθήσουμε την παροικία των δελφινιών να παίζει μπροστά στα μάτια μας καθώς θα ξημερώνει, φως αυγής και γάργαρα νερά στον κόλπο της Λοβίνα, άνθρωποι και δελφίνια, ίσως τα δυο ευφυέστερα πλάσματα του πλανήτη ένα ξημέρωμα μαζί!
Ύστερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για πρωινό κι αμέσως μετά ξεκινάμε ολοήμερη καταπληκτική εκδρομή.
Σήμερα θα επισκεφτούμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Γκιτ Γκιτ… Απίθανα πυκνή βλάστηση, σα να ‘μαστε στη ζούγκλα, νερά και ομορφιά παντού, 40 μέτρα ύψος ο καταρράκτης, η ορμή και η φρεσκάδα του νερού θυμίζει την ορμή τη δικιά μας τότε που ήμασταν νέοι…
Νέοι ναι αλλά…
Δε μπορούσαμε όμως τότε να ταξιδέψουμε…
Ωραία που φτάσαμε ως εδώ, χαλάλι που μεγαλώσαμε, μπορούμε πια να επιτρέψουμε στον εαυτό μας τέτοια ταξίδια ζωής! Ομορφιά παντού γύρω μας… γάργαρα νερά και φύση απείγραπτη!
Χρυσή ευκαιρία για κάποιους γιατί ο μύθος λέει, σχεδόν βεβαιώνει ο μύθος, πως αν ένα ζευγάρι κολυμπήσει μαζί μέσα σ’ αυτά τα νερά θα χωρίσει στα σίγουρα και άμεσα… Νά η ευκαιρία για όσους γάμους δε βρήκαν τον κοινό βηματισμό τους. (Λειτουργεί-χωρίζει και όσους δεν συνδέθηκαν με τα δεσμά του γάμου αλλά απλώς με χρόνια σχέση μεν κουρασμένη δε.)
Συνεχίζουμε για το Μπεντουγκούλ, άλλο θαύμα κι αυτό!
Θ’ ανέβουμε ψηλά για να ‘χουμε μια πανοραμική άποψη της περιοχής, θα σταθούμε πάνω απ’ τη λίμνη Μπερατάν και μέσα στα νερά της θα δούμε να καθρεφτίζεται η χαρά της ψυχής μας δίπλα στον πλέον φωτογραφημένος ναός του νησιού, ο Ουλούν Ντανού.
Μεσημέρι πια, θα φάμε εκεί, σε εστιατόριο της περιοχής και εν συνεχεία, καθοδόν προς τη Νούσα Ντούα θα περάσουμε απ’ τη «Jatiluwih». Πρόκειται για μια εκπληκτική περιοχή η οποία φιλοξενεί περισσότερες από 600 φυτείες ρυζιού.
Καταπράσινο μαγικό τοπίο, ξεκινά από το βουνό για να καταλήξει στη θάλασσα, δέος μπροστά στην Ομορφιά του Κόσμου, την άγνωστη ομορφιά που αξιώθηκαν τα μάτια μας να δουν.
Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο κι αυτό.
Άφιξη στη Νούσα Ντούα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση
9

9η ΜΕΡΑ: Μπαλί (Νούσα Ντούα)

Και φτάσαμε στη μία και μοναδική μέρα απολύτως ελεύθερη! Σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, μέσα σ’ αυτή την χαλαρωτική ατμόσφαιρα που προσφέρει το Μπαλί, δικαιούται κανείς μια μέρα για τον εαυτό του. Ειδυλλιακό το περιβάλλον! Είμαστε στη Νούσα Ντούα, το πλέον περίφημο θέρετρο σε όλο το Μπαλί, εδώ έγιναν οι μεγάλες επενδύσεις σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εδώ μες στη εξωτική ομορφιά της Νούσα Ντούα έγινε και η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, εδώ μια μέρα ελεύθερη για «συνδιάσκεψη» τον εαυτό μας…
Κάποιοι θα περπατήσουν ξυπόλητοι στη διάσημη παραλία με τη λευκή άμμο και θα προσπαθήσουν να βάλουν σε τάξη το άναρχο μυαλό που στέλνει συνέχεια μηνύματα και λέει «χρειάζεσαι που και που να το σκας σε μαγικά νησιά…»
Κάποιοι άλλοι θα πάνε στην αξιόλογη τοπική αγορά και με δυο ευρώ θα εξασφαλίσουν τα δώρα όλων όσων πίσω στην Ελλάδα περιμένουν κάτι…
Άλλοι θα προσπαθήσουν να έρθουν σ’ επαφή με τους ντόπιους και να καταλάβουν τον απέραντο ωκεανό που χωρίζει τις πραγματικότητές μας. Κι άλλοι θα κλείσουν ραντεβού για συνεχόμενα μασάζ, προσώπου, ποδιών, χεριών, γλουτών και ό,τι άλλο από μας χρειάζεται άγγιγμα, ανακούφιση και ανόρθωση. Ανόρθωση ηθικού ειδικά.
Το βράδυ όλοι μαζί στο δείπνο θ’ αποκαλύψουμε ό,τι αποκαλύπτεται απ’ τις σημερινές μας εμπειρίες.
Διανυκτέρευση.
10

10η ΜΕΡΑ: Μπαλί (Νούσα Ντούα)

Ανανεωμένοι, φρέσκοι και ξεκούραστοι μετά τη χθεσινή μέρα, για σήμερα προγραμματίσαμε να γνωρίσουμε την πόλη και την περιοχή, τα σημαντικότερα σημεία και τούτου εδώ του τόπου.
Οπωσδήποτε θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Μπαλί, αντιπροσωπευτικό δείγμα της μπαλινέζικης αρχιτεκτονικής, αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό τους. Απ’ την Προϊστορία του Ανθρώπου ως τα σήμερα και δω, Μια φορά κι έναν Καιρό ήταν ο Άνθρωπος…
Ύστερα θα συνεχίσουμε προς το κέντρο της πόλης, εκεί που είναι η πλατεία Πουπουτάν Ρενόν με το περίφημο μνημείο, το Bajra Sandhi, σα καμπάνα δέησης στην Ελευθερία.
Θα καταλήξουμε στην παραθαλάσσια γραφική αγορά της περιοχής Κούτα, όπου θα έχουμε ευκαιρία να ξοδέψουμε άλλα 2 ευρώ και ν’ αγοράσουμε άλλα τόσα αναμνηστικά και δώρα, νακλείσουμε στόματα, να βγει κι η τελευταία υποχρέωση πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας πανευτυχείς και σήμερα
Το Τελευταίο Δείπνο και η τελευταία διανυκτέρευση.
11

11η ΜΕΡΑ: Μπαλί – Αθήνα

Το μυαλό ακολουθεί έτσι κι αλλιώς δικούς του νόμους και κανόνες. Από χθες το βράδυ έχει διασχίσει Ειρηνικό και Ινδικό 4 φορές. Σταμάτησε για μια στιγμή πάνω απ’ το Αιγαίο σαν τον Ίκαρο, επέστρεψε στη θέση του, ξανάπέταξε μακριά… Όλη νύχτα αυτό πράμα.
Είναι η μέρα της επιστροφής, άντε να συντονιστούν μυαλό, ψυχή και σώμα.
Πρωινό.
Η πτήση μας είναι στις 19:00.  Έχουμε περίπου ως τις 15:00 στη διάθεσή μας για τα τελευταία ψώνια, το τελευταίο μπάνιο στα γάργαρα νερά, τελευταίες βόλτες στις παραμυθένιες παραλίες, τελευταίες κλεφτές ματιές, ίσως προς κάποιον έρωτα ανεκπλήρωτο.
Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα, μέσω Ντόχα. Ευχαριστούμε από καρδιάς που μας εμπιστευτήκατε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Το θεωρούμε κρίκο σημαντικό στην αλυσίδα των ταξιδιών που θα θέλαμε να μοιραστούμε στα χρόνια που έρχονται.
Ωραία ήταν και τότε που ήμασταν νέοι αλλά και τώρα, που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας ταξίδια ζωής και ψυχής.
Καλή Επιστροφή

Tour Location

Τζακάρτα (2), Τζογκτζακάρτα (2), Ουμπούντ (2), Λοβίνα (1), Μπαλί (3)

Write a Review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.