Top
 

Εξωτικές Ιστορίες

Τζακάρτα-Τζογκτζακάρτα-Ουμπούντ-Λοβίνα-Μπαλί

Εξωτικές Ιστορίες

per person

Τζογκτζακάρτα, Ουμπούντ Λοβίνα,  Νούσα Ντούα…plus

27 Νοεμβρ. - 8 Δεκ.

Countdown next tour

ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Υπηρεσίες 5 Αστέρων.

Ημιδιατροφή!

Ένα ταξίδι ταξίδι ζωής στην Νοτιοανατολική Ασία, σε δυο νησιά που ηχούν μυθικά, την Ιάβα και το Μπαλί. Δικαίως πλέχθηκε ο μύθος τους!

Οι “Εξωτικές Ιστορίες”, είναι το αποτέλεσμα δουλειάς σε βάθος με στόχο να συλλεχθούν απίθανες ιστορίες που θα φωτίσουν την Ιστορία και τον Πολιτισμό ενός τόπου εξωτικού για τη δική μας πραγματικότητα. Είναι όλα αλλιώς, όλα εξωτικά, όλα διαφορετικά κι αυτό για μας είναι σπουδαίο κίνητρο για κάθε ταξίδι, να μάθουμε και να πλουτίσουμε απ’ το “διαφορετικό”

Φτιάξαμε ένα πρόγραμμα με αγάπη και πραγματική πρόθεση να αποτελέσει γέφυρα που θα μας περάσει «απέναντι» σ’ έναν άλλο κόσμο και θα μας συστήσει άλλες πραγματικότητες.

10 μέρες και 8 νύχτες απόσταγμα ουσίας και χρόνος σοφά μοιρασμένος ανάμεσα στη δίψα για γνωριμία και ουσιαστική επαφή μ’ αυτόν τον άλλο κόσμο και στην ανάγκη μας για ξεκούραση μέσα σε μια εξωτική ειδυλλιακή ατμόσφαιρα.

Οι διανυκτερεύσεις μας:

Τζογκτζακάρτα (2),

Ουμπούντ (2),  (Μπαλί)

Λοβίνα (1),  (Μπαλί)

Νούσα Ντούα (3) (Μπαλί)

Σε κάθε ταξίδι γράφουμε τη δική μας Ιστορία. Στο συγκεκριμένο θα προσθέσουμε εξωτικά επεισόδια.

Γ. Λ

 • Departure
  Αθήνα
 • Include
  Αεροπορικό εισιτήριο (οικον. θέσης)
  Συνοδός-Ξεναγός
  Πρωινό (Μπουφέ)
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια (αστικής ευθύνης)
  Φ.Π.Α
  Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4 Αστέρων
  Μεταφορές απο / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Not Included
  Πλήρης Διατροφή
1

1η & 2η ΜΕΡΑ: Αθήνα-Ντόχα-Τζακάρτα – Τζογκτζακάρτα

Συγκέντρωση στο Ελ. Βενιζέλος, στο γκισέ της Qatar και πτήση για τη Τζακάρτα μέσω Ντόχα. Έξοχη ανταπόκριση, δεν προλαβαίνουμε να ξοδέψουμε τίποτα. Ούτε στις θερμαινόμενες κλειστές πισίνες που διαθέτει το νέο κολοσσιαίο αεροδρόμιο της Ντόχα προλαβαίνουμε να κολυμπήσουμε. Οι πτήσεις είναι επιλεγμένες με κριτήριο να εξασφαλιστεί ο μέγιστος χρόνος στον προορισμό του ταξιδιού μας, στην Ινδονησία. Καθώς κινούμαστε στους χώρους του αεροδρομίου της Ντόχα πηγαίνοντας προς τη φυσούνα τής πτήσης μας για Τζιακάρτα θαυμάζουμε το υπερσύγχρονο αεροδρόμιο και κάποιοι από μας σκέπτονται τι κρίμα που όλη αυτή η αίσθηση της τελευταίας λέξης τής τεχνολογίας και αρχιτεκτονικής ενός αεροδρομίου αραβικής χώρας δε συνάδει με την καθημερινότητα του 99% των Αράβων.
Μπήκαμε στο αεροσκάφος, υπερσύγχρονο κι αυτό, δεθήκαμε…
Η Πτήση QR 956 destination Jakarta!!!!
Πετάμε…  Άφιξη σ’ έναν άλλο κόσμο! Η πόλη αυτή, η πρωτεύουσα της Ινδονησίας είναι σα μια Ελλάδα ολόκληρη, 10 εκατομμύρια κάτοικοι που αν προσθέσουμε κι όσους έρχονται να δουλέψουν εκεί καθημερινά ενώ ζουν αλλού, τα νούμερα τρομάζουν… Επιμένει κανείς να μάθει για τί νούμερα μιλάμε στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή της Τζιακάρτα; 30 εκατομμύρια. ΤΡΙΑΝΤΑ!  
Η πόλη αυτή και η ανάπτυξή της είναι καρπός των τελευταίων ετών και οι ρυθμοί ζωής ραγδαίοι, όσο ανατολικά κι αν κινηθήκαμε μοιάζει σα να ζήλεψαν τη Δύση και τρέχουν στο βηματισμό της… Όχι, σ’ αυτή τη φάση δε θέλουμε κάτι τέτοιο, ήρθαμε ως εδώ για να γνωρίσουμε την πραγματική πολιτιστική ταυτότητα αυτού του τόπου κι όχι ό,τι θυμίζει Δύση. Προσπερνούμε τη Τζιακάρτα παίρνοντας εσωτερική πτήση με έξοχη ανταπόκριση και μεταφερόμαστε κυριολεκτικά σ’ έναν άλλο κόσμο.
Φτάσαμε στη Τζογκτζακάρτα!!! Φτάσαμε στη «Φλωρεντία» της Ινδονησίας!  Ως εδώ έφτασε η Ευρωπαϊκή εμμονή να βαφτίζει της πόλεις του κόσμου «Φλωρεντίες» και «Βενετίες»! Είναι όμορφη όντως η Τζογκτζακάρτα, ίσως γι’ αυτό η σύγκριση με την πόλη του Δάντη και του Μακιαβέλι!
Πρόκειται για άλλη πραγματικότητα, άλλο κόσμο τον οποίο θα επιχειρήσουμε τις επόμενες, όσο είναι δυνατόν να αποκωδικοποιήσουμε ώστε να πάρουμε μαζί μας αναμνήσεις που θα τροφοδοτούν κουβέντες στις παρέες του καθενός για χρόνια.  
Μετά από τόσες ώρες ταξίδι και με τη διαφορά της ώρας είναι ήδη απόγευμα, Στο αεροδρόμιο μια όμορφη «τελετή υποδοχής» που φρόντισε η Melodrakma και πάμε κατ’ ευθείαν στο ξενοδοχείο μας.
Παίρνουμε τα δωμάτιά μας και συγκεντρωνόμαστε για ένα ωραίο δείπνο.
Διανυκτέρευση.  
2

3η ΜΕΡΑ: Τζογκτζακάρτα

Πρωινό, και μια σπουδαία μέρα ξεκινάει! Σήμερα θα επισκεφτούμε σημεία του κόσμου σύμβολα, να είναι καλά φορτισμένα τάμπλετ και σμαρτ-φον, όλα στο 100%. Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στο πάλαι ποτέ λίκνο της Ινδουιστικής παράδοσης της Ιάβα, το μυθικό Πραμπανάν. Το Πραμπανάν είναι ο μεγαλύτερος ινδουιστικός ναός στην Ινδονησία και ένας από τους μεγαλύτερος στην νοτιοανατολική Ασία. Ο ευρύτερος αρχαιολογικός χώρος της Κοιλάδας των Βασιλέων είναι κατάσπαρτος από ινδουιστικούς ναούς, 240 ναοί παρακαλώ θα γίνουν αφορμή να μιλήσουμε για έναν σπουδαίο πολιτισμό αυτού του πλανήτη.
Μετά την επίσκεψη στο Πραμπανάν θα φάμε σε τοπικό εστιατόριο και θα συνεχίσουμε. Δεν τελειώνει εδώ αυτή η σπουδαία μέρα. Τώρα θα επισκεφτούμε το Μπορομπουντούρ, τον μεγαλύτερο βουδιστικό ναό στον κόσμο με τα 504 αγάλματα του Βούδα. Ένας απίθανος κόσμος ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μας. Ασύλληπτα μεγέθη ανθρώπινης δημιουργίας με στόχο να νιώσουν λίγο την πνοή του θεού! Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO τόσο το Μπορομπουντούρ όσο και το Πραμπανάν. Πραγματικά σπουδαία μέρα!
Το απόγευμα, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.  
3

4η ΜΕΡΑ: Τζογκτζακάρτα (Ιάβα) - Ουμπούντ (Μπαλί)

Πρωινό και μεταφορά στην καρδιά της πόλης να τη γνωρίσουμε πριν την αποχαιρετήσουμε.
Ετούτη εδώ λένε πως είναι η ψυχή της Ιάβα, έδρα πανίσχυρων σουλτάνων και θεματοφύλακας της καλλιτεχνικής και της πολιτιστικής κληρονομιάς τής Ινδονησίας, τα ήθη και τα έθιμα, ολοζώντανα εδώ, η γλώσσα, κι αυτή, εδώ μιλιέται η πιο αυθεντική διάλεκτος, η μήτρα της γλώσσας της χώρας μπορεί να πει κανείς. Και μέσα σ’ όλα αυτά τα παραδοσιακά και ωραία συγχρόνως κατακλύζεται κι από εμπορικά κέντρα! Το Ψωνίζω άρα Υπάρχω μοιάζει να κατέλαβε και κομμάτι τής Τζογκτζακάρτα!
Λίγο πιο κει, μπαίνεις σε γειτονιές που σφύζουν από ζωή, μπαρ, καφέ εστιατόρια, κήποι… Η ατμόσφαιρα αυτής της πόλης αποπνέει χαρά και μεις θέλουμε να την εισπράξουμε. Ξενάγηση, χρόνος για βόλτες και σουβενίρ κι ύστερα μεταφορά στο αεροδρόμιο. Σήμερα πετάμε ως την πρωτεύουσα του Μπαλί, το Ντενπασάρ. Όχι δε θα ρίξουμε πάνω μας πρόχειρα ένα παρεό και θα τρέξουμε στις εξωτικές παραλίες. Ήρθαμε ως εδώ κυρίως για να γνωρίσουμε πολιτιστικά αυτόν τον τόπο δε θα τη βγάλουμε απλά στις παραλίες. (Θα γίνει κι αυτό αλλά με μέτρο.)  Με την προσγείωση μεταφερόμαστε στην πιο όμορφη και πιο γραφική πόλη του νησιού, το Ουμπούντ.
Μια πρώτη βόλτα στα στενά του κι ύστερα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο.
Διανυκτέρευση.
4

5η ΜΕΡΑ: Ουμπούντ (Μπαλί)

Κι όμως, υπάρχει μια πόλη στο Μπαλί που κατάφερε να μη «λαβωθεί» απ’ τον μαζικό τουρισμό κι αυτή λέγεται Ουμπούντ, αυτή θα γνωρίσουμε σήμερα! Μετά το πρωινό θα πάρουμε τους δρόμους… Θέατρο και θρησκευτικές τελετές παντού γύρω μας, οι δρόμοι του Ουμπούντ μια σκηνή… θα επισκεφ­θούμε το Batubulan Village και θα παρακολουθήσουμε πα­ράσταση χορού Barong & Keris.
Κι από κει, αναχωρούμε με το τέλος της παράστασης για να επισκεφτούμε ένα άλλο υπέροχο χωριό, το Σελούκ, το οποίο είναι γνωστό για τα χειροποίητα χρυσά, ασημένια καθώς και ξυλόγλυπτα χειροτεχνήματά του. Χρόνος για αγορές, θα είναι μεσημέρι πια και θα πάμε να φάμε σε τοπικό εστιατόριο.
Μετά το γεύμα συνεχίζουμε, ήρθαμε ως εδώ για να γνωρίσουμε το μέγιστο δυνατό, φύγαμε, πάμε να επισκεφτούμε τον ιερό ναό Tirta Empul (Αγία Άνοιξη στα Μπαλινέζικα). Η λίμνη μπροστά στο Ναό είναι περίφημη για τις ιερές πηγές της τις οποίες οι Μπαλινέζοι Ινδουιστές επισκέπτονται για τελετουργικό καθαρμό.
Θα ολοκληρώσουμε την ημέρα μας με επίσκεψη στο Σπήλαιο του Ναού Γκόα Λάβα ή Σπηλαίου των Ελεφάντων… Ίχνος ελέφαντα εκεί…εκατομμύρια όμως νυχτερίδες μας περιμένουν! Το απόγευμα, πριν νυχτώσει κι οι νυχτερίδες αρχίσουν να βλέπουν καθαρά το στόχο τους… θα επιστρέψουμε στο Ουμπούντ.
Διανυκτέρευση.  
5

6η ΜΕΡΑ: Ουμπούντ – Λοβίνα (Μπαλί)

Μετά το πρωινό μας τσεκάρουμε ότι έχουν φορτώσει τις αποσκευές μας και  αναχωρούμε για μια απ’ τις πιο γραφικές πόλεις του νησιού, τη Λοβίνα. Θα κινηθούμε βόρεια, μέσω μιας απερίγραπτα όμορφης διαδρομής. Τάμπλετ και σμαρτ-φον καλά φορτισμένα πάλι!
Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος για να απολαύσουμε μπάνιο ή περίπατο σε μια απ’ τις πιο όμορφες παραλίες αυτής της πλευράς του πλανήτη. Όσοι θέλουν, βόλτα στην πόλη.  
Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση. Νωρίς ύπνο σήμερα υπάρχει λόγος…
6

7η ΜΕΡΑ: Λοβίνα – Νούσα Ντούα (Μπαλί)

Ο λόγος είναι η αφύπνιση αξημέρωτα! Είναι υπέροχη και η σημερινή μέρα, είναι η μέρα που θα πάρουμε βαρκούλες και θα ανοιχτούμε για να παρακολουθήσουμε την παροικία των δελφινιών να παίζει μπροστά στα μάτια μας καθώς θα ξημερώνει, φως αυγής και γάργαρα νερά στον κόλπο της Λοβίνα, άνθρωποι και δελφίνια, ίσως τα δυο ευφυέστερα πλάσματα του πλανήτη ένα ξημέρωμα μαζί!  
Ύστερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για πρωινό κι αμέσως μετά ξεκινάμε ολοήμερη καταπληκτική εκδρομή.  
Σήμερα θα επισκεφτούμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες Γκιτ Γκιτ… Απίθανα πυκνή βλάστηση, σα να ‘μαστε στη ζούγκλα, νερά και ομορφιά παντού, 40 μέτρα ύψος ο καταρράκτης, η ορμή και η φρεσκάδα του νερού θυμίζει την ορμή τη δικιά μας τότε που ήμασταν νέοι… Νέοι ναι αλλά… Δε μπορούσαμε όμως τότε να ταξιδέψουμε…  
Ωραία που φτάσαμε ως εδώ, χαλάλι που μεγαλώσαμε, μπορούμε πια να επιτρέψουμε στον εαυτό μας τέτοια ταξίδια ζωής! Ομορφιά παντού γύρω μας… γάργαρα νερά και φύση απερίγραπτη!  
Χρυσή ευκαιρία για κάποιους γιατί ο μύθος λέει, σχεδόν βεβαιώνει ο μύθος, πως αν ένα ζευγάρι κολυμπήσει μαζί μέσα σ’ αυτά τα νερά θα χωρίσει στα σίγουρα και άμεσα… Νά η ευκαιρία για όσους γάμους δε βρήκαν τον κοινό βηματισμό τους. (Λειτουργεί-χωρίζει και όσους δεν συνδέθηκαν με τα δεσμά του γάμου αλλά απλώς με χρόνια σχέση μεν κουρασμένη δε.)  
Συνεχίζουμε για το Μπεντουγκούλ, άλλο θαύμα κι αυτό!  
Θ’ ανέβουμε ψηλά για να ‘χουμε μια πανοραμική άποψη της περιοχής, θα σταθούμε πάνω απ’ τη λίμνη Μπερατάν και μέσα στα νερά της θα δούμε να καθρεφτίζεται η χαρά της ψυχής μας δίπλα στον πλέον φωτογραφημένο ναό του νησιού, ο Ουλούν Ντανού.   
Μεσημέρι πια, θα φάμε εκεί, σε εστιατόριο της περιοχής και εν συνεχεία, καθοδόν προς τη Νούσα Ντούα θα περάσουμε απ’ τη «Jatiluwih». Πρόκειται για μια εκπληκτική περιοχή η οποία φιλοξενεί περισσότερες από 600 φυτείες ρυζιού. Καταπράσινο μαγικό τοπίο, ξεκινά από το βουνό για να καταλήξει στη θάλασσα, δέος μπροστά στην Ομορφιά του Κόσμου, την άγνωστη ομορφιά που αξιώθηκαν τα μάτια μας να δουν.  
Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο κι αυτό.  
Άφιξη στη Νούσα Ντούα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  
Διανυκτέρευση
7

8η ΜΕΡΑ: Νούσα Ντούα (Μπαλί)

Και φτάσαμε στη μία και μοναδική μέρα απολύτως ελεύθερη! Είστε ελεύθεροι αλλά όχι μόνοι, είμαστε μαζί για ό,τι χρειαστείτε. Σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, μέσα σ’ αυτή την χαλαρωτική ατμόσφαιρα που προσφέρει το Μπαλί, δικαιούται κανείς μια μέρα για τον εαυτό του. Ειδυλλιακό το περιβάλλον! Είμαστε στη Νούσα Ντούα, το πλέον περίφημο θέρετρο σε όλο το Μπαλί, εδώ έγιναν οι μεγάλες επενδύσεις σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, εδώ μες στη εξωτική ομορφιά της Νούσα Ντούα έγινε και η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, εδώ μια μέρα ελεύθερη για «συνδιάσκεψη» τον εαυτό μας, εδώ γράφουμε τη δική μας εξωτική ιστορία…  
Κάποιοι θα περπατήσουν ξυπόλητοι στη διάσημη παραλία με τη λευκή άμμο και θα προσπαθήσουν να βάλουν σε τάξη το άναρχο μυαλό που στέλνει συνέχεια μηνύματα και λέει «χρειάζεσαι που και που να το σκας σε μαγικά νησιά…»  
Κάποιοι άλλοι θα πάνε στην αξιόλογη τοπική αγορά και με δυο ευρώ θα εξασφαλίσουν τα δώρα όλων όσων πίσω στην Ελλάδα περιμένουν κάτι…  
Άλλοι θα προσπαθήσουν να έρθουν σ’ επαφή με τους ντόπιους και να καταλάβουν τον απέραντο ωκεανό που χωρίζει τις πραγματικότητές μας.  
Κι άλλοι θα κλείσουν ραντεβού για συνεχόμενα μασάζ, προσώπου, ποδιών, χεριών, γλουτών και ό,τι άλλο από μας χρειάζεται άγγιγμα, ανακούφιση και ανόρθωση. Ανόρθωση ηθικού ειδικά.  
Το βράδυ όλοι μαζί στο δείπνο θ’ αποκαλύψουμε ό,τι αποκαλύπτεται απ’ τις σημερινές μας εμπειρίες.  
Διανυκτέρευση.
8

9η ΜΕΡΑ: Νούσα Ντούα (Μπαλί)

Ανανεωμένοι, φρέσκοι και ξεκούραστοι μετά τη χθεσινή μέρα, για σήμερα προγραμματίσαμε να γνωρίσουμε την πόλη και την περιοχή, τα σημαντικότερα σημεία και τούτου εδώ του τόπου.  
Οπωσδήποτε θα επισκεφτούμε το Μουσείο του Μπαλί, αντιπροσωπευτικό δείγμα της μπαλινέζικης αρχιτεκτονικής, αφιερωμένο στην τέχνη και τον πολιτισμό τους. Απ’ την Προϊστορία του Ανθρώπου ως τα σήμερα και δω, Μια φορά κι έναν Καιρό ήταν ο Άνθρωπος…  
Ύστερα θα συνεχίσουμε προς το κέντρο της πόλης, εκεί που είναι η πλατεία Πουπουτάν Ρενόν με το περίφημο μνημείο, το Bajra Sandhi, σα καμπάνα δέησης στην Ελευθερία.  
Θα καταλήξουμε στην παραθαλάσσια γραφική αγορά της περιοχής Κούτα, όπου θα έχουμε ευκαιρία να ξοδέψουμε άλλα 2 ευρώ και ν’ αγοράσουμε άλλα τόσα αναμνηστικά και δώρα, να κλείσουμε στόματα, να βγει κι η τελευταία υποχρέωση πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας πανευτυχείς και σήμερα  
Το Τελευταίο Δείπνο και η τελευταία διανυκτέρευση.
9

10η ΜΕΡΑ: Μπαλί – Αθήνα

Το μυαλό ακολουθεί έτσι κι αλλιώς δικούς του νόμους και κανόνες. Από χθες το βράδυ έχει διασχίσει Ειρηνικό και Ινδικό 4 φορές. Σταμάτησε για μια στιγμή πάνω απ’ το Αιγαίο σαν τον Ίκαρο, επέστρεψε στη θέση του, ξαναπέταξε μακριά… Όλη νύχτα τι ίδιο πράμα, πάνω,  κάτω τον πλανήτη.  
Είναι η μέρα της επιστροφής, άντε να συντονιστούν τώρα μυαλό, ψυχή και σώμα.  
Πρωινό. Η πτήση μας είναι στις 11:45 το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα Έχουμε δηλαδή ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΡΑ και η Melodrakma φρόντισε να μη χαθεί ούτε δευτερόλεπτο κι απ’ αυτή. Μια εκδρομή έκπληξη, μια τελευταία μέρα όνειρο. Αυτή η μέρα θα χει κι ομορφιά, και ξενάγηση, κι ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα και χρόνο για τα τελευταία ψώνια, το τελευταίο μπάνιο στα γάργαρα νερά, τελευταίες βόλτες στις παραμυθένιες παραλίες, τελευταίες κλεφτές ματιές ίσως προς κάποιον έρωτα ανεκπλήρωτο…  
Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα, μέσω Ντόχας.  
Ευχαριστούμε από καρδιάς που μας εμπιστευτήκατε να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι. Το θεωρούμε κρίκο σημαντικό στην αλυσίδα των ταξιδιών που θα θέλαμε να μοιραστούμε στα χρόνια που έρχονται.  
Ωραία ήταν και τότε που ήμασταν νέοι αλλά και τώρα, που μπορούμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας ταξίδια ζωής και ψυχής, ωραία είναι και τώρα.  
Ευχαριστούμε

Tour Location

Τζακάρτα (2), Τζογκτζακάρτα (2), Ουμπούντ (2), Λοβίνα (1), Μπαλί (3)

Write a Review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.