Top
 

Δυτικά των Ποιητών

Travelling creatively!

Δυτικά των Ποιητών

per person

Απ’ τη Ναύπακτο του Θερβάντες, στο Άκτιο του Καβάφη, στην Πρέβεζα του Καρυωτάκη και στη Λευκάδα του Σικελιανού, του Βαλαωρίτη και του Αλέκου Παναγούλη.

Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΑΡΓΑ – AΧΕΡΟΝΤΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΞΟΙ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ-ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ

23-29 Ιουλίου

5-11 Σεπτεμβρίου

745€

Countdown next tour

«PAX GRECA»

Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η «Pax Greca» είναι μια Συλλογή ταξιδιών στην Ελλάδα, ταξίδια φτιαγμένα για Έλληνες στην πατρίδα τους. Για Έλληνες που θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα μεθοδικά, ποιητικά και οργανωμένα.

Θέσαμε ως στόχο τη δημιουργία μιας εβδομάδας που να συνδυάζει με τρόπο αρμονικό την πολιτιστική επαφή του κάθε τόπου με την καλοκαιρινή χαλάρωση. Βουνό και θάλασσα απ’ τη μία, οι ποιητές μας και πολλή μουσική απ’ την άλλη

Η ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΠΡΕΒΕΖΑ- ΠΑΡΓΑ – AΧΕΡΟΝΤΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΞΟΙ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΙΑ

Ένα ταξίδι αφιέρωμα στο Νερό και στην Ποίηση ως μέσο καθαρμού και μύσης στο Ωραίο Ταξίδι.

«Να σωπαίνει εκείνος που έδωσε, να μιλάει αυτός που πήρε.»

Miguel de Cervantes

«Κακό σημάδι πάντα η χόρταση στον κόσμο.»

Άγγ. Σικελιανός

«Κι αν εξεράθη το κλαρί, πάντα χλωρή είν’ η ρίζα.»

Αρ. Βαλαωρίτης

«Εκείνες οι δύο θανατηφόρες φράσεις: «δικό μου» και «δικό σου».»

 Miguel de Cervantes

«Η απόλυτη ελευθερία γνωρίζει ρίζες, αλλά δεν γνωρίζει σύνορα»

Λευκάδιος Χερν.

«Οδυσσέα σαν βγήκες στην Ιθάκη/τι δυστυχία θά ‘νιωσες/Αφού κι άλλη ζωή μπροστά σου είχες/γιατί τόσο νωρίς να φτάσεις;»

Αλ. Παναγούλης.

«Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!»

Miguel de Cervantes

 

“Ναύτες” του Γ. Τσαρούχη

 • Include
  Συνοδός-Ξεναγός
  Πρωινό (Μπουφέ)
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια (αστικής ευθύνης)
  Φ.Π.Α
  Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4 Αστέρων
  Μεταφορές απο / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Not Included
  Αεροπορικό εισιτήριο (οικον. θέσης)
  Πλήρης Διατροφή
1

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ-ΠΡΕΒΕΖΑ

«Να σωπαίνει εκείνος που έδωσε, να μιλάει αυτός που πήρε.» Miguel de Cervantes
Συγκέντρωση στα γραφεία τής Melodrakma στην Πλατεία Κλαυθμώνος και αναχώρηση οδικώς για Ναύπακτο, Πρέβεζα, Λευκάδα… Ξεκινάει μια εβδομάδα που σχεδιάσαμε ειδικά για όσους αγαπούν τα προσεγμένα πράματα. Θέλουμε αυτή την εβδομάδα να δώσουμε, κι όσοι πάρουν, να χουν να θυμούνται και να μιλούν όπως σωστά το υπογραμμίζει ο Θερβάντες: «Να σωπαίνει εκείνος που έδωσε, να μιλάει αυτός που πήρε.»
Ξεκινάμε… Μουσική…
Μετά από κάποια στάση για καφέ πρώτος ουσιαστικός σταθμός η Ναύπακτος. Χωρίς καμιά αμφιβολία, η ομορφότερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας. Μια ματιά 360 μοιρών!!! Η θάλασσα στα πόδια της ορεινής Ναυπακτίας. Ομορφιά! Θα ξεναγηθούμε στα σπουδαιότερα σημεία της Ναυπάκτου. Το βενετσιάνικο κάστρο και το βενετσιάνικο λιμανάκι, να και το σπίτι του Τζαβέλα και του Μπότσαρη,  να κι ένα άγαλμα… του λείπει το ένα χέρι…
Η Δύση στην Ελλάδα! Σπουδαία ευκαιρία ν’ ανοίξει ένα μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Μιγκέλ Ντε Θερβάντες! Σπουδαία ευκαιρία να δούμε ποιος είναι αυτός και ποια η θέση μας μπροστά στο δίλημμα: Ελευθερία ή Δικαιοσύνη; Αν έπρεπε να διαλέξουμε απ’ τα δυο.
Μετά την ξενάγηση χρόνος ελεύθερος για καφέ κι ύστερα συνεχίζουμε, διασχίζουμε ένα πανέμορφο τοπίο κι επόμενη στάση μας για φαγητό και ξεκούραση στην Αμφιλοχία κι από κει πορεία μέσω Βόνιτσας… Για όπου και να ξεκινήσει κανείς, είναι απίθανες οι ομορφιές που συναντά στο δρόμο του, Σειρήνες παντού καραδοκούν να σε λοξοδρομήσουν, εμείς όμως συνεχίζουμε… Άφιξη στην Πρέβεζα. Αυτό είναι το Κέντρο Βάρους ετούτου του ταξιδιού. Στο κέντρο όλων όσων έχουμε να βιώσουμε.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, αυτό θα είναι το σπίτι μας για μια βδομάδα και από δω καθημερινά θα κάνουμε τις εξορμήσεις μας. Δυο βήματα απ’ το Άκτιο… Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον.
Χρόνος για ξεκούραση και μπάνιο στη θάλασσα ‘η στην πισίνα. Και το απόγευμα θα βγούμε για βόλτα και ξενάγηση στην πόλη της Πρέβεζας, Ατμόσφαιρα νησιού, σκάφη παντού, Αμβρακικός και Ιόνιο μαζί μπροστά μας και πίσως μας…  Νεοκλασικά κτήρια, το Σεϊτάν Παζάρ, ο Ενετικός Πύργος του Ρολογιού, το Κάστρο του Παντοκράτορα, η προτομή του ποιητή στην πλατεία Δαρδανελίων, πεζοδρομημένο το κέντρο της σου λέει έλα να με περπατήσεις, ταβέρνες και μυρωδιά θάλασσας παντού.
Περπατώντας αργά στην προκυμαία, «υπάρχω;» λες, κ' ύστερα «δεν υπάρχεις!» Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία. Ίσως έρχεται ο κύριος Νομάρχης. Κ.Κ  
Θα περπατήσουμε στην πόλη μην και αφουγκραστούμε όσα ο Ποιητής δεν πρόλαβε να γράψει… «Δεν τραγουδώ παρά γιατί μ’ αγάπησες» του απάντησε η Μαρία Πολυδούρη…
Διανυκτέρευση
2

2η ΜΕΡΑ: ΠΡΕΒΕΖΑ- ΠΟΛΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΚΑΘΙΣΜΑ

«Κακό σημάδι πάντα η χόρταση στον κόσμο.» Άγγ. Σικελιανός
Αφύπνιση, πρωινό και πρώτη εξόρμηση! Φύγαμε για τη Λευκάδα. Τη Λευκάδα του Άγγελου Σικελιανού, του Νίκου Σβορώνου, του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, του Αλέκου Παναγούλη, της Αγνής Μπάλτσα, του Λεκάδιου Χερν…
Φύγαμε για τη Χώρα, την πόλη της Λευκάδας. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη ξεκινώντας απ’ το περίφημο Πάρκο των Ποιητών, από κει στο Κάστρο της Αγίας Μαύρας, ύστερα στη Μονή Φανερωμένης, σπουδαίο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης με εκπληκτική θέα και το πρώτο κομμάτι της ημέρας μας θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο έξοχο Μουσείο Σικελιανού.
Λίγο πιο πάνω, για όποιον το επιθυμεί βρίσκεται και το Μουσείο του Φωνόγραφου… Σα να έγινε Μουσείο η Νοσταλγία…
Χρόνος για φαγητό και βόλτες και το απόγευμα φύγαμε για μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδος.
Πάμε στο Κάθισμα για μπάνιο, καφέ και ομορφιά. Τεράστια ακτή με λευκή άμμο και βότσαλα, ατμόσφαιρά κοσμοπολίτικη, γαλαζοπράσινα νερά, σφριγηλά όμορφα κορμιά…
Απολαμβάνουμε την ομορφιά γύρω μας,  τη φυσική και την ανθρώπινη… Κορμιά που προκαλούν δέος και κάποια άλλα θλίψη. Από επιλογή κοιτάζουμε πάντα προς το ωραίο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3

3η ΜΕΡΑ : ΠΡΕΒΕΖΑ-ΜΑΝΤΕΙΟ ΑΧΕΡΟΝΤΑ-ΣΥΒΟΤΑ

«Κι αν εξεράθη το κλαρί, πάντα χλωρή είν’ η ρίζα.» Αρ. Βαλαωρίτης
 Αφύπνιση, πρωινό, κι αναχωρούμε για μια πολύ ιδιαίτερη μέρα. Το 1ο της κομμάτι της ειδικά, είναι αφιερωμένο στο σαράκι που τρώει τον άνθρωπο να μάθει τα μελλούμενα, να ξέρει τί τον περιμένει κι ας είναι αδύνατον ν’ αποφύγει το πεπρωμένο του. Μέρα αφιερωμένη στη Μεταφυσική μας Αγωνία.
Θα επισκεφτούμε το Νεκρομαντείο του Αχέροντα. Είναι το πλέον περίφημο νεκρομαντείο ολόκληρου του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου. Βρίσκεται εκεί που συναντιούνται 3 ποτάμια και μια λίμνη η οποία αποτελούσε την είσοδο στον κόσμου των ψυχών. Οι προσκυνητές έφθαναν από τη θάλασσα μέχρι τις εκβολές του Αχέροντα, κατόπιν με πλοιάριο ανέβαιναν τον ποταμό διασχίζοντας το Άλσος της Περσεφόνης, και αποβιβάζονταν στην λίμνη Αχερουσία. Εκείνη πια ήταν η  Μεγάλη Ώρα. Έμπαιναν στο ιερό του Άδη όπου μετά από πολυήμερη ψυχική και σωματική δοκιμασία επικοινωνούσαν επιτέλους με τις ψυχές αγαπημένων τους που είχαν «φύγει», οι ζωντανοί, ζητούσαν απαντήσεις για όσα τους έκαιγαν απ’ τους νεκρούς τους.
Εδώ ρωτάς άνθρωπο δε ρωτάς θεό. Ξέρουν κι οι άνθρωποι πολλά, ειδικά όσοι πέρασαν στην «απέναντι όχθη»
Ορφέας, Θησέας, Οδυσσέας κάναν αυτό το συγκλονιστικό ταξίδι της καθόδου στον Άδη.
Ξενάγηση παντού στον «Άδη».
Κι από κει  αναχωρούμε για τον παράδεισο. Σύβοτα και Πάργα. Πρώτα στην Πάργα. Θα δούμε το κάστρο το ενετικό που στέκεται σα φύλακας στο προσκέφαλο τής πόλης, μετά θα κάνουμε μια ωραία βόλτα σε μια από τις πιο όμορφες και γραφικές πόλεις της Ελλάδας κι ύστερα η ώρα η αγαπημένη, η ώρα του παιδιού… Χρόνος για μπάνιο, για καφέ, τσίπουρο, μπύρα, μεζέδες… Το δικαιούμαστε μετά απ’ την Άνοιξη που μας κράτησε σα βαρύς χειμώνας μέσα.
Και το απόγευμα φύγαμε για τα φιορδ του Ιουνίου! Η αποθέωση του γαλάζιου και του πράσινου! Ο εξωτικός προορισμός της Ελλάδας. Τα Σύβοτα!
Δαντέλα ακτή μπροστά στα μάτια μας. Κατάφυτες νησίδες, σα μυστικό που αποκαλύπτεται εμφανίζονται απανωτές παραλίες, τροπικά νερά… Να και η περίφημη Πισίνα με τη λευκή αμμουδιά… Απ’ τον Άδη στον Παράδεισο!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
4

4η ΜΕΡΑ: ΠΡΕΒΕΖΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΠΑΞΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΞΟΥΣ

«Εκείνες οι δύο θανατηφόρες φράσεις: «δικό μου» και «δικό σου».»  Miguel de Cervantes
Πρωινό και χαρά. Όπως κάποτε σε σχολική εκδρομή… Παίρνουμε το καραβάκι και φύγαμε για κρουαζιέρα σε Παξούς και Αντίπαξους, στα μικρότερα νησιά των Επτανήσων… να οι Παξοί, θα το ‘θελα για δικό μου, ή, πιο σωστά για δικό σου, να στο κάνω δώρο… Καταπράσινο νησί δικό σου, δικό μου, δικό μας… Είναι ερωτική φωλιά αυτό το κομματάκι γης, ερωτική φωλιά τού Ποσειδώνα που όπως λέει ο μύθος χώρισε ετούτο το νησάκι απ’ την Κέρκυρα για να χει την ιδιωτικότητα που χρειάζεται ο πραγματικός έρωτας. Είναι ένα σπουδαίο μυστικό ο έρωτας. Θα πρεπε τουλάχιστον να είναι. Απόκοψε λέει με την τρίαινα τους Παξούς απ’ το νησί των Φαιάκων και το ’κανε μυστική φωλιά συνεύρεσης με την Αμφιτρίτη!
Πλησιάζουμε… Να τα δυο νησάκια-φρουροί στην είσοδο του λιμανιού των Παξών. Ο Αϊ Νικόλας κι η Παναγιά. Στο βάθος του κόλπου φαίνεται ο Γάιος, η πρωτεύουσα και μαζί εμπορικό, πολιτιστικό αλλά και τουριστικό λιμάνι, ο Γάιος όλα.
Κι όμως, εδώ στο Γάιο, ένα απ’ τα πράματα που αξίζει τον κόπο να ξέρει κανείς πως υπάρχει είναι ένα μπακάλικο, «το παντοπωλείο του Λαμπίση», αδιάκοπη η λειτουργία του για πάνω από έναν αιώνα… Και το Μουσείο στο Γάιο αξίζει να το δούμε, Λαογραφικό και Αρχαιολογικό μαζί. Προσωπικά ενθυμήματα, δωρεές κατοίκων, άλλα βενετσιάνικου άλλα αγγλικού στυλ η Ιστορία του νησιού μέσα από αντικείμενα, να και το παραδοσιακό «φετίχ», τα «αναπαυσόλια», δύο ξύλινοι κρίκοι με βελούδο για να κρεμάει τα πόδια της η νύφη, να ’ναι ήρεμη την πρώτη νύχτα γάμου.
Κοιτάξτε… κι από δω φαίνεται ωραία το νησάκι του Αγίου Νικολάου… Ήταν γύρω στα 1930 όταν παιδιά του δημοτικού από το λιμάνι του Γάιου περνούσανε απέναντι με βάρκες στο γυμνό Αϊ Νικόλα και φυτεύανε δέντρα. Σήμερα εκείνο το «παιχνίδι» των παιδιών είναι ένα πευκοδάσος χαράς και μνήμης.
Τριάντα οικισμούς με 2.500 κατοίκους έχει όλους κι όλους το νησί, σχεδόν θα τους γνωρίσουμε όλους. Ίσως χωρίς χειραψίες και πολλά-πολλά λόγω των καιρών αλλά με βλέμματα ζεστά κι ανθρώπινα.
Ώρες χαλάρωσης και ηρεμίας και σήμερα, αμέτρητες οι εκπληκτικές παραλίες του νησιού, θα πάρουμε την πιο άνετη για τον καθένα στάση, ευγνώμονες που έχουμε το δώρο να ζούμε στιγμές ομορφιάς και ξεγνοιασιάς. Όμορφα μικρά νησάκια και βραχονησίδες παντού γύρω μας… Ελαιόδεντρα, πεύκα, θαλάσσια σπήλαια, κατακόρυφοι γκρεμοί, εντυπωσιακοί βραχώδεις σχηματισμοί, ερημικές παραλίες, ιστορίες για θεούς και ανθρώπους, από το τότε και τον Ποσειδώνα ως αυτή τη στιγμή κι εμάς εδώ… Ενάλια σπήλαια παντού, Υπαπαντής, Γαλάζιο Σπήλαιο, Ορθόλιθος, Τρυπητός… Κι όπου δεν έχεις παραλίες αποκαλύπτονται οι βραχώδεις γαλάζιες  σπηλιές… Να και οι Αντίπαξοι με τη θρυλική παραλία Βατούμι, τα καθαρότερα και φωτεινότερα γαλαζοπράσινα νερά σε όλο το Ιόνιο πέλαγος... Κότερα και γιοτ απ' όλο το κόσμο,  έφτασε και το δικό μας καραβάκι...
Ναι, δικαιούμασταν μια τέτοια μέρα, αμπέλια γύρω και χρυσές ελιές και θάλασσα και ουρανός…  ξεκούραση, ξεγνοιασιά και ομορφιά!
Είχαν δίκιο όσοι λέγαν πως είναι εμπειρία εκπληκτική να πας έστω μια μέρα στους Παξούς και στους Αντίπαξους. Θα ήθελα να ήτανε δικά μου… να στα προσφέρω!
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
5

5η ΜΕΡΑ: ΠΡΕΒΕΖΑ-ΛΕΥΚΑΔΑ:ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ (Αγ. Νικήτας, Καλαμίτσι, Εγκρεμνοί, Πόρτο Κατσίκι, Βασιλική…)

«Η απόλυτη ελευθερία γνωρίζει ρίζες, αλλά δεν γνωρίζει σύνορα» Λευκάδιος Χερν.
Μετά το πρωινό θα κάνουμε κάτι κλασικό: το γύρο τού νησιού των ποιητών! Μια ωραία περιήγηση του νησιού τής Λευκάδας, σχεδόν μια πανοραμική παραλιών! Μουσική…Και ξεκινάμε…
Είναι εκπληκτικού κάλους η ακτογραμμή της… Η μια παραλία ωραιότερη απ’ την άλλη. Ο Άγιος Νικήτας, το Κάθισμα που κολυμπήσαμε ήδη, όλο εκείνο το πευκόφυτο κομμάτι κάτω απ’ το Καλαμίτσι, ο Γιαλός κάτω απ’ τα χωριά Αθάνι και Δράγανο, οι Εγκρεμνοί, ξακουστή σε όλο τον κόσμο καθώς  το ταξιδιωτικό περιοδικό Τravel + Leisure την έχει κατατάξει στα σημεία του κόσμου με τα πιο γαλανά νερά, πάνω λέει κι απ’ τις εξωτικές Μαλδίβες. Κατά μήκος 2 χλμ εντυπωσιακοί γκρεμοί, νερά τιρκουάζ, πεντακάθαρα… καλώς ήρθαμε στην Καραϊβική! Μαλδίβες Καραϊβική Λευκάδα… και πού δε κολυμπήσαμε φέτος!
Εδώ πριν το σεισμό του 2015 μπορούσε κανείς να σταματήσει αλλά πλέον η πρόσβαση γίνεται μόνον απ’ τη θάλασσα.
Συνεχίζουμε για την παραλία που συμπληρώνει το τρίγωνο των ωραιότερων παραλιών της Λευκάδας: Κάθισμα, Εγκρεμνοί…Πόρτο Κατσίκι! Ναι φτάσαμε στο Πόρτο Κατσίκι…Τόσο άγρια η ομορφιά, τόσο δύσβατα όλα που κάποτε μόνον αγριοκάτσικα μπορούσαν να φτάσουν… Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 κορυφαίες παραλίες του κόσμου!  Όταν το πρωτοαντικρύζεις το τοπίο, λες και δεν είναι αληθινό, ένας επιβλητικός βράχος που δεν ξέρεις αν σε προστατεύει ή σε απειλεί και στα πόδια του καταγάλανα νερά… Για μια στιγμή αναρωτιέσαι, είναι αλήθεια και το ζω ή είναι ένα ακόμα transit του μυαλού, μια περιπέτειά του;
Κι από κει στη Βασιλική! Επιτέλους και κάτι για τους εραστές του windsurf… Λατρεμένο σημείο γι’ αυτούς η Βασιλική.
Όσοι πήραν μαζί τους την ιστιοσανίδα τους θα πάνε ως την παραλία Πόντι. Άλλοι θα εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι από δω ξεκινούν τα καραβάκια με διάφορους προορισμούς, καλοκαίρι και βάρκα να προσεγγίσουμε από θαλάσσης τις δυσπρόσιτες παραλίες των Εγκρεμνών και του Πόρτο Κατσίκι… Και κάποιοι άλλοι θα κάνουν μπάνιο εκεί και μετά μπύρα και μεζέ.
Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
6

6η ΜΕΡΑ: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ- ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ-ΙΘΑΚΗ-ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΙΑ-(Σκορπιός, Μεγανήσι) ΝΥΔΡΙ-ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ

«Οδυσσέα σαν βγήκες στην Ιθάκη/τι δυστυχία θά ‘νιωσες/Αφού κι άλλη ζωή μπροστά σου είχες/γιατί τόσο νωρίς να φτάσεις;» Αλ. Παναγούλης.
Πρωινό, ύστερα φοράμε ό,τι πιο glamour έχουμε πάρει μαζί μας, σίγουρα και υποχρεωτικά τεράστια μαύρα γυαλιά και μαντήλι οι γυναίκες.
Σήμερα θα κάνουμε άλλη μια κρουαζιέρα και μεταξύ άλλων στον περίφημο Σκορπιό του Ωνάση. Κοσμοπολίτες σήμερα rich and famous attitude για μια μέρα και ξεκινάμε…
Μουσική, φτάσαμε στο Νυδρί παίρνουμε το καραβάκι και φύγαμε… Αυτά είναι τα Πριγκηπονήσια, ένα σύμπλεγμα  κατάφυτων μικρών νήσων, Μεγανήσι, Κάλαμος, Καστός, η Μαδουρή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, ο Σκορπιός του Αριστοτέλη Ωνάση, των Ρώσων πια, το Σκορπίδι του Λιβανού… Σκανδιναβικά φιόρδ στην Ελλάδα, χαβανέζικα νερά στη Λευκάδα, βασιλικά πευκοδάση, θαλάσσιες σπηλιές, σκιερές παραλίες  γραφικά  χωριά με δαιδαλώδη καντούνια, φιλόξενους κατοίκους, καταπράσινη εύφορη γη, καταγάλανη ήρεμη θάλασσα… Πώς να μη το θέλουν για δικό τους ετούτο το κομμάτι γης και θάλασσας όσοι μπορούν να το πληρώσουν…
Είναι μια μέρα καταπληκτική, η τελευταία ολόκληρη μέρα κι η κρουαζιέρα μας δε θα πιάσει μόνον τα Πριγκιπόνησα του Ιονίου… θα πάμε και στην Κεφαλονιά του Οδυσσέα και στην Ιθάκη του Οδυσσέα… Ποια ήταν τελικά η πατρίδα του; Μήπως η Λευκάδα… Κάτι σπουδαίο έχεις κάνει μες στο Χρόνο Οδυσσέα για να σε θέλουν όλοι για παιδί τους.
Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα, Μεγανήσι, Σκορπιός.. Σαν ενδοφλέβια ένεση χαράς και ομορφιάς η μέρα.
Το απόγευμα επιστροφή στο Νυδρί. Μετά από τόση θάλασσα θα είναι βουνό ο επίλογος. Όσοι θέλουν και αντέχουν είκοσι-εικοσιπέντε λεπτά περπάτημα ας ακολουθήσουν. Θα πάμε ως τους περίφημους καταρράκτες στο φαράγγι Δημοσάρι. Ηπειρώτικο τοπίο στο νησί! Μέσα από εκπληκτικό μονοπάτι μες στο πράσινο, θα φτάσουμε σ’ ένα μνημείο της φύσης. Το πράσινο των δέντρων, το γκρίζο των βράχων, το γαλαζοπράσινο της λίμνης που σχηματίζεται, ο ήχος του νερού που αλλού πέφτει κι αλλού απλώς κυλάει, η χαρά της στιγμής γίνεται ανάμνηση για το μέλλον μας…
Η ζωή είναι ωραία.
Επιστροφή στο Νυδρί, συναντιόμαστε και μ’ όσους δεν ακολούθησαν αλλά προτίμησαν να μείνουν για καφέ (αν υπήρξαν τέτοιοι) και φύγαμε για το ξενοδοχείο μας.
Διανυκτέρευση.
7

7ηΜΕΡΑ: ΠΡΕΒΕΖΑ - ΚΑΣΣΩΠΗ – ΖΑΛΟΓΓΟ – ΑΘΗΝΑ

«Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!» Miguel de Cervantes
Είναι απίθανο το πόσο ο χρόνος εξαρτάται απ’ τη χαρά ή όχι που βιώνουμε. Στα δύσκολα σέρνεται και τώρα, σα νεράκι κύλησε και πέρασε ολόκληρη βδομάδα, Πρωινό, φορτώνουμε αποσκευές και παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δίνοντας όμως νόημα μέχρι και στην τελευταία στιγμή του «ΜΑΖΙ».
Φύγαμε για την Κασσώπη. Πρώτα θα περιηγηθούμε στο σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο της κι ύστερα… θα σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά, θα πάψει για λίγο να ‘ναι καλοκαίρι, θα γίνει Δεκέμβριος του 1803… Αυτό που βλέπουμε απέναντι είναι το όρος του Ζαλόγγου… Και οι γυναίκες που φαίνονται στην κορυφή είναι οι Σουλιώτισσες… ναι, μη φοβάστε να θαυμάσετε πρωταγωνιστές της Ιστορίας, η Θυσία δεν είναι Κιτς, πέρασαν τα χρόνια του Down Town, μπόρα ήταν και πέρασε εκείνη η λαίλαπα-γενιά που απαξίωνε κάθε τί που δεν ήταν από πλέξυ γκλας και δε φωτίζονταν Smoothly κάτω απ’ τη μουσική υπόκρουση κάποιου Chill Out σ’ αυτή τη New Age. Να αλλάξεις τον κόσμο φίλε Σάντσο, δεν είναι τρέλα, ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη! Η Αντιγόνη επέστρεψε και διαβεβαιώνει πως οι θεοί δεν πέθαναν, αυτή είναι η δικαιολογία τους για να μη βοηθούν στα δύσκολα και ν’ αναγκάζετε ο Άνθρωπος να καταφεύγει σε θυσίες. Περί θυσίας σήμερα.
Ακολουθήστε… Όχι, δε θα φύγουμε, αν κάποιος μπόρεσε να πηδήξει στο γκρεμό με το παιδί του αγκαλιά δε θα κάνουμε εμείς τον κόπο ν’ ανεβούμε ως εκεί που στήθηκε το Μνημείο του Γιώργου Ζογγολόπουλου;
«Χαρές και πλούτη κι αν χαθούν, και τα βασίλεια κι όλα, τίποτα δεν είναι σαν στητή, μένει η ψυχή κι ολόρθη.» Δ.Σ.
«… Όπου και να σας βρίσκει το Κακό, αδελφοί, όπου και να θολώνει ο νους σας, μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη…». Οδ. Ελύτης.  
Αυτό ήταν, μπάνιο και φαγητό εκεί κοντά κι ύστερα παίρνουμε το δρόμο τής επιστροφής, πάμε προς Αθήνα… Μουσική
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη.

Tour Location

Athens + Ionian islands

Write a Review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.