Top
 

Βουνό & Θάλασσα

Earth and Sea

Βουνό & Θάλασσα

per person

Απ’ την Πίνδο στην Κέρκυρα. Ένα ταξίδι στην ομορφιά της ελληνικής φύσης. Ζαγοροχώρια-Τζουμέρκα-Κέρκυρα

Coming soon

20-27 Αυγούστου

795€

+... € taxes

Countdown next tour

«PAX GRECA»: Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η «Pax Greca» είναι μια Συλλογή ταξιδιών στην Ελλάδα, ταξίδια φτιαγμένα για Έλληνες στην πατρίδα τους. Για Έλληνες που θέλουν να γνωρίσουν την Ελλάδα μεθοδικά, ποιητικά και οργανωμένα.

Θέσαμε ως στόχο τη δημιουργία μιας εβδομάδας που να συνδυάζει με τρόπο αρμονικό την πολιτιστική επαφή του κάθε τόπου με την καλοκαιρινή χαλάρωση. Βουνό και θάλασσα απ’ τη μία, οι ποιητές μας και πολλή μουσική απ’ την άλλη.

  

«ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ»: ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΖΙ!

Απ’ τις κορυφές της Πίνδου στο Ποντικονήσι.

Ταξίδι στα βουνά της Ηπείρου και τις θάλασσες της Κέρκυρας. Αυτή είναι η «ύλη» ετούτης της εβδομάδας. Βουνό, θάλασσα και Μουσική.

 

“Ακρογιάλι”, Θεόφιλος

 • Include
  Συνοδός-Ξεναγός
  Πρωινό (Μπουφέ)
  Ταξιδιωτική Ασφάλεια (αστικής ευθύνης)
  Φ.Π.Α
  Επιλεγμένα Ξενοδοχεία 4 Αστέρων
  Μεταφορές απο / προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία εξωτερικού
  Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Not Included
  Αεροπορικό εισιτήριο (οικον. θέσης)
  Πλήρης Διατροφή
1

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκέντρωση στα γραφεία τής Melodrakma στην Πλ. Κλαυθμώνος και αναχώρηση οδικώς για Γιάννενα. Μετά από τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη σε μια πόλη που όσο περνούν τα χρόνια ομορφαίνει. Αυτή η πόλη θα είναι έδρα και εφαλτήριο για 3 μέρες ώστε να δούμε απίθανες ομορφιές της Ηπείρου.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Λίγη ξεκούραση μετά το ταξίδι και το απόγευμα φύγαμε για μια ωραία πανοραμική ξενάγηση στην πόλη των Ιωαννίνων.  Πολύ επιλεγμένα όλα, στα highlights τής όμορφης πόλης.  Μεταξύ άλλων θα πάμε στο νησάκι με το σπίτι του Αλή Πασά.
Στο τέλος της ξενάγησης ελεύθερος χρόνος για παραλίμνιο καφέ.
Διανυκτέρευση.    
2

2η ΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΖΟΓΟΡΟΧΩΡΙΑ (Τσεπέλοβο-Μονοδένδρι)

Αφύπνιση, πρωινό, η λίμνη μπροστά μας, μια εβδομάδα χαρά και ομορφιάς μπροστά μας…
Σήμερα θα πάρουμε τα βουνά. Σήμερα θα «κολυμπήσουμε» στην εκπληκτική αίσθηση που δημιουργεί στον άνθρωπο το πράσινο, την αίσθηση εκείνη του να κάθεσαι ξέγνοιαστος για καφέ και εφημερίδα κάτω από πλατάνια σε κάποιο Ζαγοροχώρι και ίσως να γλιτώνεις 3 χρόνια ψυχανάλυση.
Κατευθυνόμαστε προς το χωριό Κήποι…
Στο δρόμο μας θα δούμε περίφημα γεφύρια, απ’ αυτά τα ηπειρώτικα που οι ποιητές τα λένε «φρύδια γραμμένα». Το γεφυράκι στον Άγιο Μηνά, το γεφύρι του Καπετάν-Αρκούδα, το γεφύρι Κόκκορου-Νούτσου, το Καλογερικό γεφύρι…
Στάση για φωτογραφία στα «φρύδια γραμμένα» και συνεχίζουμε για το Τσεπέλοβο.  Ένα από τα 46 Ζαγοροχώρια αλλά το μεγαλύτερο απ’ όλα, αρχοντικό, πέτρινο, κλασικό, κεφαλοχώρι με τα όλα του το Τσεπέλοβο. Απ’ το 14ο αιώνα στέκεται όρθιο στην ίδια θέση.. Είμαστε στα 1100 μ.
Πέτρα και Φύση!
Στο Τσεπέλοβο κάποτε έβρισκαν καταφύγιο ποιητές, διανοούμενοι κι άλλοι κυνηγημένοι απ’ τον Αλή Πασά. Το Τσεπέλοβο επελέγη για την ίδρυση Πανεπιστημίου πριν το 1821. Το Τσεπέλοβο είναι η γενέτειρα του Κωνσταντίνου Ράδου, του εμπνευστή της ιδέας ίδρυσης της Φιλικής Εταιρείας.
Θα κατεβούμε στην είσοδο του χωριού και θα μπούμε για λίγο στη μονή τού Αγίου Ιωάννου Ρογκοβού, εκεί που γεννήθηκε η ιδέα για ένα Πανεπιστήμιο! Κι ύστερα, θα κάνουμε μια ωραία βόλτα σε όλο το χωριό… Να ο Σταθμός Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, να η Πινακοθήκη, να και ό,τι απέμεινε απ’ το σπίτι της Μαρίκας Κοτοπούλη, αυτή εδώ δεξιά είναι η Κονόμος, η παραδοσιακή ζαγορίσια βρύση με κρύο νερό και κει απέναντι η σπουδαία εκκλησία τού Αγίου Νικολάου, θεωρείται ένα Μουσείο Αγιογραφίας.
Κι αφού τα δούμε και τα νιώσουμε όλα αυτά, θα φάμε στην πλατεία του χωριού. Χρόνος ελεύθερος για βόλτες και φαγητό. Φημίζεται ετούτο χωριό για το φαγητό του… Κάτι ελαφρύ, είναι καλοκαίρι και μεσημέρι… αρνάκι στη γάστρα, πομπάρι, τηγανητό χοιρινό, κοντοσούβλι, προβατίνα στα κάρβουνα, γίγαντες φούρνου, μπριάμι, ξακουστές Ζαγορίσιες Πίτες, αλευρόπιτα, χορτόπιτα, μπατσαριά, σπανακόπιτα Ηπειρώτικη, γαλατόπιτα, τσουκνιδόπιτα, γκιζόπιτα, κολοκυθόπιτα, τραχανόπιτα, κοτόπιτα, τυρόπιτα, μανιταρόπιτα, αμυγδαλόπιτα…
Και το απόγευμα… Αχ αυτό το απόγευμα θα μείνει αξέχαστο! Θα πάμε σ’ ένα ακόμα υπέροχο χωριό, το μοναδικό κοντά στη χαράδρα του Βίκου.
Φύγαμε για Μονοδένδρι. Το χωριό ετούτο είναι γενέτειρα των εθνικών ευεργετών, Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη. Τα δυο αδέρφια, μεγαλέμποροι με έδρα τη Ρωσία έδωσαν πολλά χρήματα στον απελευθερωτικό αγώνα και διέθεσαν την περιουσία τους για την ίδρυση και λειτουργία της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής. Με χρήματα από το κληροδότημά τους λειτουργεί σήμερα στο χωριό η χειροτεχνική σχολή όπου θα δούμε τα περίφημα υφαντά της Ηπείρου. Στο Μονοδένδρι υπάρχει επίσης και το Ριζάρειο Εκθεσιακό Κέντρο που φιλοξενεί αξιόλογες διεθνής καλλιτεχνικές εκθέσεις. Φύγαμε… Στο λεωφορείο… Μουσική…Είναι στιγμές χαλάρωσης μετά το φαγητό.
Φτάσαμε… Ακολουθήστε… Θα διασχίσουμε το χωριό και μετά θα κάνουμε μια εκπληκτική διαδρομή δίπλα στο φαράγγι… Βάλσαμο η ομορφιά της φύσης! Να οι Πέτρινοι Πύργοι της Οξιάς!
Είναι απίθανο όλο αυτό γύρω μας…
Πάμε ως τη Μονή της Αγίας Παρασκευής, σε μια εκπληκτική θέση κρεμασμένη πάνω από την χαράδρα του Βίκου.
Είμαστε στην καρδιά της ομορφιάς της Ηπείρου…
«Ήταν μια φορά ένας άνθρωπος ήσυχος πολύ και ξαρμάτωτος Είχε σπίτια και λιβάδια και κοπάδια και σκυλιά κι ένα δίχτυ που 'πιανε πουλιά Είχε κρύα βρύση στον κήπο του μαύρο κυπαρίσσι στον ύπνο του Μια γυναίκα αγαπούσε που τραγούδαγε συχνά και μιλούσε πάντα σιγανά…» Μ. Γκανάς.
Μετά απ’ αυτό το Red Bull ενέργειας που μας προσέφερε το Κάλος το φυσικό, πάμε στην Πλατεία του χωριού, στην πλατεία Μονοδενδρίου για καφέ, βόλτες σουβενίρ… Μέλι, μανιτάρια, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, τουρσιά, είδη λαϊκής τέχνης, υφαντά…
Το χωριό αυτό διεκδικεί επάξια μια θέση ανάμεσα στα ωραιότερα χωριά του Ζαγορίου!
Μετά απ’ αυτή τη γεμάτη ομορφιά και ψυχή μέρα, παίρνουμε το δρόμο για τα Γιάννενα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας.
Χρόνος ελεύθερος για βόλτα βραδινή στην πόλη με την υπέροχη λίμνη.
Διανυκτέρευση.
3

3η ΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΝΕΝΑ- ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ (Πλάκα, Πράμαντα, Ιερά Μονή Κηπίνας, Καλαρρύτες,)

Πρωινό και ξεκινάει άλλη μια μέρα που θα χαρεί η ψυχή. Εκδρομή στα Τζουμέρκα σήμερα! Το να ξεκινήσει κανείς ν’ ανακαλύψει την περιοχή αυτή είναι σα να ξεκινάει να βρει ένα θησαυρό. Αυτό είναι η όλη περιοχή τα Αθαμανικά Όρη, τα Τσουμέρκα δηλαδή, ένας θησαυρός για τα μάτια και την ψυχή.
Επιβλητικά βουνά, εκπληκτικά φαράγγια, εντυπωσιακοί καταρράκτες, παραδοσιακά χωριά στολίδια…
Πρώτη στάση το θρυλικό μονότοξο γεφύρι της Πλάκας
Mετά από πολλές ταλαιπωρίες, απ’ το Φεβρουάριο του 2020 στέκεται όρθιο και πάλι, σα χορευτής μες στη φύση. 9.000 πέτρες φτιάχνουν πέρασμα στο χώρο και το χρόνο! Συνεχίζουμε προς τα Πράμαντα. Βρισκόμαστε στα 800 μέτρα. Νερό παντού… Τρία τα ρέματα εδώ κόβουν το χωριό σε πέντε μαχαλάδες… Επιπλέον, ετούτο εδώ το χωριό έχει μια ιδιαιτερότητα: το προϊστορικό σπήλαιο της Ανεμότρυπας. Θα το επισκεφτούμε!
Είναι το πιο Λευκό Σπήλαιο όλης της ελληνικής επικράτειας, καθαρός ασβεστόλιθος… Ελάτε να μπούμε μέσα… θερμοκρασία ατμόσφαιρας σταθερά στους 19οC και του νερού στους 10οC. Στο εσωτερικό του έχουν διαμορφωθεί από τον ποταμό τρία επίπεδα στο δεύτερο από τα οποία υπάρχει μονοπάτι, εκεί θα περπατήσουμε ανάμεσα  σε σταλαγμίτες, σταλακτίτες, μικρές λίμνες και έναν καταρράκτη… Απίθανοι κι ατέλειωτοι οι θησαυροί της Ελλάδας!
Συνεχίζουμε… Όπου κι αν ρίξουμε τη ματιά μας, σαν αετοφωλιές χωριά παντού γύρω… Στα δυο χιλιόμετρα, στα πέντε, στα εφτά… Πράμαντα, Καλαρρύτες Συρράκο, χωριά φυτώρια αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.
Ανθρώπων και Φύσης Έργα όλα γύρω! Κεφαλόβρυσο, Κρυονέρι, Βροτόπι, Αγκάθι, όλες πηγές ετούτου του χωριού. Άγρια φύση,  πολλά νερά ελατόφυτα δάση,  Αετός, Κερασιά, πεύκα, βελανιδιές, κουμαριές, αγριοκερασιές, φουντουκιές, κουτσουπιές, φλαμουριές, πλατάνια και ξηροπλάτανοι, άγρια μέντα, τσάι, θρούμπη, ρίγανη, άγρια ορχιδέα, νάρκισσος, κόκκινος κρίνος, ελάφια, λύκοι, αγριόγατοι, ζαρκάδια, αρκούδες και ασβοί, πέρδικες, τσαλαπετεινοί, αετοί και σταυραετοί. … Χαίρε Ελλάδα. Χαίρε Φύση Ελληνική!
Συνεχίζουμε… Να η Ιερά Μονή της Κηπίνας χτισμένη στο κοίλωμα του βράχου, ένα με το βράχο απ’ το 1212!
Πάμε τώρα προς τα δίδυμα. Έτσι λεν τα δυο χωριά, τους Καλαρρύτες και το Συρράκο, δεξιά κι αριστερά του φαραγγιού. Στο 14ο ιδρύθηκαν από Βλάχους βοσκούς, αδέρφια δίδυμα τα χώρισε μόνο μια στιγμή η Ιστορία. Το ανάμεσά τους έγινε σύνορο κι έτσι, το ένα ήταν τούρκικο και τ’ άλλο ελληνικό!
Καλαρρυτινοί και Συρρακιώτες  βρήκαν το δρόμο τους ξανά, ταξίδεψαν, εμπορεύτηκαν ασήμι και χρυσό κι έδωσαν κι έναν σελέμπριτυ στον κόσμο, ο Bulgari παιδί ετούτου του τόπου ήταν.
Περιήγηση κι ύστερα χρόνος για φαγητό, μπύρα, και τσίπουρο και κρασί κάτω απ’ τα πλατάνια…
Πράμαντα, Καλαρρύτες, Συρράκο, πεύκα, έλατα, βελανιδιές, κουμαριές, , φουντουκιές, , φλαμουριές, πλατάνια και ξηροπλάτανοι, άγρια μέντα, τσάι, θρούμπη, ρίγανη, άγρια ορχιδέα, νάρκισσος, κόκκινος κρίνος, ελάφια, λύκοι, αγριόγατοι, ζαρκάδια, αρκούδες και ασβοί, πέρδικες, τσαλαπετεινοί, αετοί και σταυραετοί…. Τί άλλο να ζητήσει κανείς από μια μέρα της ζωής του; Χαίρε Φύση Ελληνική!
Επιστροφή στα Γιάννενα. Βόλτα στην πόλη. Διανυκτέρευση.
4

4η ΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ -ΘΑΛΑΣΣΑ

Αφύπνιση. Είναι ακόμα παρούσα η αίσθηση της χθεσινής ομορφιάς…
Πρωινό, φορτώνουμε αποσκευές και ξεκινάει το 2ο μέρος μιας εκδρομής με υψηλούς στόχους. Μετά τα ελληνικά βουνά, πάμε να νιώσουμε και την ελληνική θάλασσα. Αναχωρούμε για ένα εμβληματικό νησί, την Κέρκυρα.
Επιβίβαση σε πρωινό καράβι, άφιξη, και πάμε κατ’ ευθείαν στην Παλιά Πόλη. Πάμε να κάνουμε ένα καταπληκτικό γύρο-ξενάγηση της πόλης της Κέρκυρας.
Θα κινηθούμε στα καντούνια της και θ’ ανακαλύψουμε ανθρώπινες ιστορίες με ψυχή πίσω απ’ τα άψυχα κτήρια. Ξεκινάμε απ’ το πιο κεντρικό σημείο της, σημείο αναφοράς του νησιού ολόκληρου, τη Σπιανάδα, την ζωντανότερη ενδεχομένως πλατεία του ελληνικού χώρου μετά την Πλ. Ταχυδρομείου της Λάρισας.
Η Σπιανάδα, τα καντούνια, τα βενετσιάνικα αρχοντικά, η Ιόνιος Ακαδημία, η Ιόνιος Βουλή…
Είναι ο καρπός του Χρόνου και του περάσματος των Βενετών απ’ την πόλη αυτή εδώ η πλατεία. Σαν ένα έργο οχυρωματικό και λίγο πιο κει το περιστύλιο του Μαίτλαντ, ή για τους ντόπιους η Στέρνα, προς τιμήν του 1ου ‘Άγγλου Αρμοστή Μαίτλαντ, του πρώτου και του σκληρότερου των Επτανήσων.
Λίγο πιο πέρα είναι η Πλατεία Ενώσεως, προς τιμήν τής Ένωσης των Επτανήσων με την υπόλοιπη Ελλάδα, εδώ γίνονται οι συναυλίες των περίφημων φιλαρμονικών της Κέρκυρας. Με δεδομένη την Αγγλοκρατία στο νησί, λες κι αυτό της έλειπε της πλατείας, μεγάλο κομμάτι της καταλαμβάνει το γήπεδο κρίκετ! Ναι, ένα γήπεδο κρίκετ σε μα πλατεία!
Συνεχίζουμε προς την κομψή πλατεία  Λιστόν, συγκρότημα κτηρίων, γαλλικής αρχιτεκτονικής και βενετσιάνικα φανάρια. Κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, μόνον όσοι ήταν γραμμένοι στο Libro d’Oro μπορούσαν να περπατήσουν εδώ!
Ακριβώς δίπλα, το Μουσείο της Φιλαρμονικής Εταιρείας, πορεία και σχέση 180 χρόνων με τη Μουσική. Εκθέματα έως συγκινητικά, οι παρτιτούρες του Μάντζαρου, συλλογές οργάνων εποχής και άλλα ενθυμήματα μΙας εποχής ολόκληρης.
Παρακάτω το Καμπαναριό τής Ανουντσιάτας, το μόνο που έχει μείνει όρθιο από την περίφημη καθολική εκκλησία του 14ου αι. από τον οίκο Capese, από τους αρχαιότερους της Νάπολης.
Συνεχίζουμε, όσες φορές κι αν έχουμε έρθει στην Κέρκυρα, είναι ωραία ευκαιρία να κάνουμε μια ολοκληρωμένη και ουσιαστική ξενάγηση στην πόλη!
Λίγο πιο πέρα, δίπλα στο Ντουόμο του Αγίου Ιακώβου, το θέατρο του Σαν Τζιάκομο, το Δημαρχείο της Κέρκυρας πλέον, ήταν η «Στοά των Ευγενών» κάποτε. Το θέατρο αυτό έγινε κέντρο της ελληνικής όπερας, αυτή ήταν η Πύλη απ’ την οποία μπήκε το Λυρικό Θέατρο στην Ελλάδα, αυτό το θέατρο έγινε αφορμή να έρθουν Ιταλοί συνθέτες και μουσικοί, αυτή η ατμόσφαιρα δημιούργησε την Επτανησιακή Μουσική Σχολή με πρωτεργάτη τον άνθρωπο που μελοποίησε τον Ύμνο Εις την Ελευθερίαν, τον Νικόλαο Μάντζαρο!
Νά και το καμάρι των Κερκυραίων ο ναός του Αγίου Σπυρίδωνα!
Κι εδώ αυτό απέναντι απ’ τον Άγιο, είναι το Casa Parlante ένα μικρό αλλά πολύ ενδιαφέρον μουσείο με ομοιώματα-αναπαράσταση της αστικής ζωής στην παλιά Κέρκυρα. Να μια ιδέα για όποιον ζητάει να δει περισσότερα στον ελεύθερο χρόνο.
Νά και το κτήριο της Αναγνωστικής Εταιρείας, και ποιος δεν ήταν μέλος αυτής της Εταιρείας, Κάλβος, Σολωμός, Καποδίστριας, Μαβίλης, Θεοτόκης, έχει στην κατοχή της την ανεκτίμητη Ιονική Βιβλιοθήκη. Ελάτε να ρίξουμε μια ματιά και από μέσα σ’ αυτό το σπουδαίο σημείο!!!
Και συνεχίζουμε… Αυτή είναι η μονή της Παναγίας Καρμήλου ή της Τενέδου, την έχτισαν πρόσφυγες καθολικοί ιερωμένοι, μετά την κατάληψη της Τενέδου από τους τούρκους. Εδώ, το 1797 λειτούργησε η πρώτη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και το πρώτο Τυπογραφείο στο οποίο τυπώθηκε ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου. Εδώ με απόφαση του  Ιωάννη Καποδίστρια λειτούργησε και το πρώτο Δημόσιο Σχολείο!
Είναι πια μεσημέρι… Δίνουμε χρόνο για φαγητό και βόλτες στα καντούνια και νωρίς το απόγευμα πάμε για το ξενοδοχείο.
Τακτοποίηση και χρόνος για ξεκούραση ή για μπάνιο. Διανυκτέρευση.
5

5η ΜΕΡΑ: ΚΕΡΚΥΡΑ: ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ

Πρωινό και πάμε σήμερα να γνωρίσουμε μια άλλη πλευρά της Κέρκυρας, κομψά και ουσιαστικά.
Πρώτα θα επισκεφτούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, έξοχος τρόπος να γνωρίσουμε την Ιστορία του νησιού απ’ την προϊστορία του ακόμα.
Κι ύστερα θα επισκεφτούμε το  Μουσείο Ασιατικής Τέχνης! Ως Εισαγωγή και πρόλογο των ταξιδιών που θα κάνουμε στην Ασία! Είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην τέχνη και τις αρχαιότητες της Άπω Ανατολής και της Ινδίας, στεγάζεται στο Ανάκτορο των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου. Και μόνο για το κτήριο θ’ άξιζε η επίσκεψη… το μεγαλύτερο και σημαντικότερο οικοδόμημα της περιόδου της Αγγλοκρατίας στα Επτάνησα. Η Αίθουσα του Θρόνου, η Αίθουσα των Συμποσίων, η Κυκλική Αίθουσα υποδοχής, οι αίθουσες των περιοδικών εκθέσεων του Μουσείου, η Αίθουσα των Συνεδριάσεων της Ιονίου Γερουσίας, με την αυθεντική της επίπλωση, οι μόνιμοι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου…. Θα δούμε την ονομαζόμενη Κινέζικη αλλά και εκθέματα από την Ινδία, τη Γκαντάρα (αρχαίο Πακιστάν), την Καμπότζη, το Σιάμ (Ταϊλάνδη), το Νεπάλ, το Θιβέτ και την Ιαπωνία. 15.000 αντικείμενα ασιατικής Τέχνης!
Πήραμε και σήμερα την πρωινή Πολιτιστική μας δόση και φύγαμε τώρα για παραλία… Μπενίτσες, Γουβιά, Φαληράκι, Κόντρα Φόσα, Παλιό Φρούριο κι αυτές είναι μόνον οι παραλίες κοντά στην πόλη μαζί μ’ ένα σωρό άλλες ομορφιές για ν’ απολαύσουμε με χαλαρότητα το υπόλοιπο της ημέρας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ξεκούραση και όποιος επιθυμεί, ακολουθεί για βόλτα βραδινή στην παλιά πόλη…  πάμε για ένα «κουμ-κουάτ» Έτσι θα λέμε αυτές τις μέρες συνθηματικά ό,τι ποτό πίνει ο καθένας.
Ελεύθεροι στα καντούνια…Διανυκτέρευση.
6

6η ΜΕΡΑ: ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΧΙΛΛΕΙΟΝ - ΜΟΝ ΡΕΠΟ – ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΣΑ - ΘΑΛΑΣΣΑ

Ξεκούραστοι ξυπνήσαμε, ξεκουράζει η χαρά.
Πάμε για πρωινό και ξεκινάμε. Τη σημερινή μέρα θα την αφιερώσουμε στη γνωριμία με το νησί πέραν των πολιτιστικών και αρχαιολογικών θησαυρών του. Θα κάνουμε μια υπέροχη ολοήμερη εκδρομή να δούμε και να νιώσουμε όλα ας πούμε τα SOS αυτού του νησιού. Αχίλλειον, Μον Ρεπό, Παλαιοκαστρίτσα.
Πρώτος σταθμός το χωριό Γαστούρι. Πάμε να δούμε ή να ξαναδούμε ό,τι  πιο κλασικό. Πάμε στο Αχίλλειον πρώτα να δούμε την παραγγελία της Αυτοκράτειρας Ελισσάβετ που μόνον αν την πει κανείς Σίσσυ καταλαβαίνει για ποια γυναίκα μιλάμε. Όσες φορές κι αν δει κάποιος το Αχίλλειον σε κάτι καινούριο θα πέσει η ματιά του.
Η Σίσσυ, ο Αχιλλέας, οι Μούσες, προτομές θεών και φιλοσόφων γύρω μας, οι κήποι, ο δροσερός αέρας, η δική μας ωραία διάθεση υπόσχονται μια ακόμα υπέροχη μέρα. Στο εσωτερικό πίνακες ζωγραφικής, τοιχογραφίες, μια εποχή ολόκληρη με χρώματα ειπωμένη, ακίνητη στους τοίχους προσπαθεί να πει μια ιστορία, σηκώνουμε το κεφάλι ψηλά, η νωπογραφία στην οροφή της κεντρικής αίθουσας με τις 4 Εποχές μάς θυμίζει την Άνοιξη που χάσαμε σε καραντίνα και κάτι μέσα μας μας αποφασιστικά λέει… μη χάσεις πια ούτε στιγμή…είναι δώρο η ζωή.
Συνεχίζουμε και κατευθυνόμαστε στην περιοχή της Παλαιόπολης, και τί δεν έχει εκεί, το ιερό της Αρτέμιδος, την Παναγία Νερατζίχα, την Παλαιοχριστιανική βασιλική της Παλαιόπολης, το Ηραίο, Ρωμαϊκή ‘Έπαυλη με λουτρά και καταλήγουμε στο Μον Ρεπό! Κέρκυρα, Λονδίνο, Ινδίες, η Βρετανική Κοινοπολιτεία ολόκληρη μιλούσε για τους χορούς και τις δεξιώσεις που δόθηκαν στους κήπους ετούτου του Παλατιού. 258 στρέμματα Ιστορίας σε μια από τις ωραιότερες τοποθεσίες του νησιού!
Ένα παλάτι χτισμένο για τα μάτια μιας καλλονής, της Νίνας. Ένα παλάτι χτισμένο ανάμεσα σε πανέμορφους κήπους, 2.000 είδη φυτών, δώρα ευρωπαϊκών βασιλικών οίκων, κήποι περιτριγυρισμένοι από Ελληνικά Μνημεία και Έργα Τέχνης της αρχαίας Κέρκυρας, αρχαιότητες, γλυπτά, δάπεδα ψηφιδωτά, ο Αρχαίος Ναός της Κέρκυρας από τον 6ο π.Χ και εκπληκτική θέα προς όλη την ανατολική ακτή του νησιού… Πάμε να δούμε με τα μάτια μας τί ήταν αυτό που έκανε τον Τέως να το διεκδικεί απ’ το 1974 ως το 1991!
Τελευταίος σταθμός για σήμερα η η μυθική Παλαιοκαστρίτσα. Θεωρείται από τα ωραιότερα σημεία όχι της Κέρκυρας αλλά ολόκληρων των Επτανήσων. Όποιος θέλει ας ανέβει με τα πόδια ή με γαϊδουράκι κι ως το χωριό Λάκωνες, που κρέμεται πάνω απ’ το κεφάλι της Παλαιοκαστρίτσας, αξίζει τον κόπο να δει κανείς τη θέα την εκπληκτική! Πάμε να δούμε και το Μοναστήρι της Παναγίας, μαζί με άλλους θησαυρούς, εκεί μέσα φυλάσσεται σκελετός θάλασσιου κήτους, ελάτε…
Είμαστε ήδη στη 2η φάση της μέρας μας…στην ώρα του παιδιού δηλαδή, ώρα για μπάνιο και χαλάρωση. Διαλέξτε παραλία: Αμπελάκι, Άγιος Πέτρος, Άγιος Σπυρίδωνας, Αλίπας, Πλατάκια, Αγίας Τριάδας, La Grotta...
Χρόνος για μπάνιο, φαγητό, καφέ και τίποτα… Ναι, έχει την αξία του κάποιες στιγμές το «δεν κάνω τίποτα»!
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση
7

7η ΜΕΡΑ: ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΧΩΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Η τελευταία ολόκληρη μέρα μας, με τη νύχτα της μαζί είναι αφιερωμένη στη θάλασσα. Σήμερα θα κάνουμε το αυτονόητο για κάποιον που βρίσκεται σ’ ένα νησί. Θ’ ανακαλύψουμε τα ωραιότερα χωριά και τις ωραιότερες παραλίες του και σε κάποιες απ’ αυτές θα κολυμπήσουμε.
Παίρνουμε πρωινό και ξεκινάμε. Θα εξερευνήσουμε κυρίως το βόρειο κομμάτι της Κέρκυρας.
Μουσική και φύγαμε… όλη η βορειοανατολική παραλία μπροστά στα μάτια και στα πόδια μας… Κοντόκαλι, Γουβιά, Λίμνη, Δασσιά, Πυργί, Νησάκι, Κατάβολος, Κέντρωμα, Γιμάρι, Καλάμι κι από κει, θα μπούμε στην ενδοχώρα,  σκαρφαλώνουμε στο βουνό του Παντοκράτορα για να φθάσουμε σε ένα από τα πιο ψηλά σημεία του και να απολαύσουμε ομορφιά, θέα ανεμπόδιστη προς το νησί ολόκληρο!
Πάμε τώρα σ’ ένα αυθεντικό βενετσιάνικο χωριό, πάμε στην Παλιά Περίθεια, στολίδι αρχιτεκτονικό, χαρακτηρισμένο διατηρητέο μνημείο ετούτο το χωριό. Απ’ το 300 π.Χ στέκεται εκεί, όταν ένα τσουνάμι χτύπησε τις ακτές κι οι επιζώντες αναζήτησαν σημείο μακριά απ’ τη θάλασσα να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.  Κι από κει συνεχίζουμε, 8 χιλιόμετρα πιο πέρα βρίσκεται το Κάστρο της Κασσιόπης! Χίλιους τρόπους βρίσκει ο άνθρωπος για να στολίσει ένα κάστρο και το ωραιότερο στολίδι οι ιστορίες, οι θρύλοι και οι παραδόσεις…
Ήτανε Δράκος που ξερνούσε φωτιά; Ήταν κανόνι και το ‘πε Δράκο ο άνθρωπος. Ποιος εξαφάνισε την ανθρώπινη ζωή εκεί μέσα;
Σε κάθε περίπτωση, ετούτο εδώ το κάστρο είναι μάρτυρας πως κάποτε η Κασσιόπη έπαιξε ρόλο σημαντικό στην Ιστορία του νησιού. Ναι, είμαστε στο χωριό, στην περίφημη Κασσιόπη Κέρκυρας. Να το στενό κανάλι που χωρίζει Ελλάδα κι Αλβανία. Απέναντι αυτό που φαίνεται είναι το λιμάνι των Αγίων Σαράντα.
Εδώ στην Κασσιόπη έμειναν ο Αντώνιος κι η Κλεοπάτρα πριν τη Ναυμαχία του Ακτίου!
Καταπληκτικοί μικροί κολπίσκοι κοντά και γύρω μας παντού, ταβέρνες και παραλίες της εκπληκτικής βορειοανατολικής Κέρκυρας. Κασσιόπη, Αγ. Στέφανος, Κερασιά, Σιδάρι… Είναι μεσημέρι πια… Διαλέγουμε και πάμε για χαλάρωση. Μπάνιο, ήλιος, φαγητό…
Μετά απ’ αυτές τις απαραίτητες ώρες απόλαυσης της θάλασσας, πάμε σ’ ένα ακόμα όμορφο σημείο του νησιού… Πάμε στο Σιδάρι, εκεί θα δώσουμε χρόνο για καφέ και μια βουτιά ακόμα για όποιον θέλει. Βουτιά στο κανάλι της Αγάπης για όποιον ακόμα ελπίζει να βρει το άλλο του μισό, τον Αιώνιο Έρωτα. Λένε πως αυτή η βουτιά βοηθάει, εξού και Canal D´Amour…
Μετά κι αυτή την ωραία στιγμή επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Ξεκούραση, και μετά, αυτή την τελευταία βραδιά, για όποιον το επιθυμεί, πάμε μια τελευταία νυχτερινή βόλτα στην παλιά Κέρκυρα… Φύγαμε για ένα «κουμ-κουάτ»! Διανυκτέρευση.
8

8η ΜΕΡΑ: ΚΕΡΚΥΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό, χρόνο για μια τελευταία βόλτα, να θυμηθούμε μιας εβδομάδας ομορφιά και να νιώσουμε τη χαρά της Εκδρομής, όπως παλιά όταν όλα είχαν νόημα, μια Εκδρομή δεν ήταν «μια εκδρομή ακόμα».
Γιάννενα, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Κέρκυρα, Σίσσυ, Σολωμός...
Μια εβδομάδα, βουνά και θάλασσες της Ελλάδας. Κληρονομιά και Παρακαταθήκη 8 ημερών, ολόκληρη αίσθηση! Την παίρνουμε μαζί...
Με στάσεις σε ομορφιές στον πηγεμό για την Αθήνα, επιστέφουμε…
Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη

Tour Location

The Classical Beauty of sculptures among with the white and blue lines of the Cyclades.

Write a Review

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.