Top
7 Oct

«NEMESIS»: ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΡΑΜΝΟΥΣ – ΙΕΡΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΘΕΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ & ΚΥΡΙΑΚΗ 10 και 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αυτό το «Πόλεμος Πατήρ Πάντων» έγινε αφορμή να δημιουργήσουμε μια σειρά «Εξόδων», μια σειρά εκδρομών και ξεναγήσεων ώστε να γνωρίσουμε τις σημαντικές στιγμές της Ελληνική Ιστορίας μέσα απ’ τη ματιά σπουδαίων φιλοσόφων και Ιστορικών.
Μάχες και Ναυμαχίες, συνθήκες Ειρήνης, εκεχειρίες και ανακωχές, μια ταξιδιωτική επένδυση για να γνωρίσουμε την Ελληνική Ιστορία!

Από τη Μάχη του Μαραθώνα μέχρι την Εθνική Αντίσταση στον Β’  Παγκόσμιο Πόλεμο και την τραγική σελίδα του Εμφυλίου. Ας πούμε κάτι σα Μαθήματα-Σεμινάρια Ιστορίας in situ στον τόπο όπου διαδραματίστηκαν τα εκάστοτε γεγονότα.

Μαραθώνιο  Ιστορίας ξεκινάει η Melodrakma γιατί υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξιδεύει κανείς. Μικρές ουσιαστικές εξορμήσεις και εκδρομές, σαν άσκηση να μας κρατούν σε φόρμα μέχρι να ξαναρχίσουν τα μεγάλα ταξίδια!

Ξεκινάμε από κάτι Μεγαλειώδες. Από μια θρυλική, μια από τις πλέον καθοριστικές μάχες της Ιστορίας που μάλλον καθόρισε εν πολλοίς και το σήμερα.

Κεφάλαιο 1ο, Σελίδα 1,

«NEMESIS»: ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΡΑΜΝΟΥΣ – ΙΕΡΟ ΑΙΓΥΠΤΙΩΝ ΘΕΩΝ

Μέρα χαράς με επί της ουσίας προσέγγιση, ανάλυση και κατανόηση μιας θρυλικής, μιας από τις πλέον καθοριστικές μάχες της Ιστορίας που εν πολλοίς καθόρισε και το σήμερα.

Θα ξεκινήσουμε το πρωί, δυο βήματα απ’ την Αθήνα ο Μαραθώνας, ο τόπος όπου έγινε η Μάχη που έδωσε στους Έλληνες τρεις αιώνες χρόνο για να οικοδομήσουν σπουδαίο Πολιτισμό ο οποίος με τη σειρά του έμελλε να καθορίσει τον σημερινό λεγόμενο Δυτικό Πολιτισμό. Αν σε κείνη τη στιγμή οι Πέρσες νικούσαν, άλλη θα ήταν η πορεία της Ιστορίας της Ανθρωπότητας. Ο Τύμβος των πεσόντων, το Μουσείο και λίγο πιο κει ο Ραμνούς, ο πιο καλοδιατηρημένος αρχαίος δήμος τής Αττικής με θέα τα ευβοϊκά στενά, εκεί όπου εντός των τειχών σώζονται γυμνάσιο και θέατρο, εκεί όπου βρίσκονταν και ο σημαντικότερος λατρευτικός χώρος της θεάς Νέμεσης, ο σημαντικότερος της θεάς σε όλη την Αρχαία Ελλάδα!
Ο Μαραθώνας, η Μάχη, ο Μαραθώνιος και ο συμβολισμός του ως κορυφαίο άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Τύμβος, το Μουσείο, ο Ραμνούς, η ανάγκη των ανθρώπων να οργανώσουν τη ζωή τους και πώς η οργάνωση αυτή σε Δήμους εμπνέει μέχρι τις μέρες μας και τέλος, το Ιερό των Αιγυπτίων Θεών Μπρεξίζας, αφορμή για να δούμε πώς ο «Δρομέας-Αιγυπτιακός Πολιτισμός» δίνει τη Σκυτάλη στον Ελληνικό και το Ρωμαϊκό….

Για φινάλε ένα ωραίο γεύμα σε μια από τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής.

Αναχώρηση 09:30 κάτω απ’ τα γραφεία της Melodrakma, στην Πλατεία Κλαυθμώνος. (Στη στάση των τρόλεϊ επί της Σταδίου)

(Ο Πίνακας «Κηδεία του Μιλτιάδη» του Jean-François-Pierre Peyron (1782) που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου.)

Τιμή 50 ευρώ. (Περιλαμβάνει: Μεταφορά, ξενάγηση, φαγητό και τραγούδι.)

Επιπλέον: το εισιτήριο που είναι διαφορετικό για κάθε ηλικία.

Το ενιαίο εισιτήριο για τους τρεις χώρους, (Τύμβος, Μουσείο και Ιερό των Αιγυπτίων θεών) είναι 6 ευρώ για τις ηλικίες 25-65 και 3 για 65 +

Για τον Ραμνούντα 4 ευρώ το κανονικό και 2 το μειωμένο 65 +.

No Comments

Leave a Reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα νέα της Melodrakma

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις προσφορές αλλά και τις τελευταίες μας εκδρομές.

Call Now Button