Top
29 Sep

ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΞΑΝΑ- ΤΟ ΡΟΔΙ: «ΙΣΤΟΡΙΑ versus ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! Μια ξενάγηση στον άξονα που ενέπνευσε στον Ν. Γκάτσο τον “Εφιάλτη της Περσεφόνης”

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου νωρίς το απόγευμα το απόγευμα, άλλη μία Ελευσίνα, για όσους την προηγούμενη φορά δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν. Στις 15:45 θα αναχωρήσουμε από την Πλατεία Κλαυθμώνος

Η Ελευσίνα πρέπει να επαναληφθεί!

Είναι πολλοί οι φίλοι και των φίλων οι φίλοι που δεν πρόλαβαν θέση στις δυο προηγούμενες εξόδους. Είναι και οι περιορισμοί, τα όρια που πρέπει να σεβαστούμε στο πούλμαν έστω και γι’ αυτή τη μικρή απόσταση, έμεινε κόσμος απ’ έξω. Και το Σαββατοκύριακο των ξεναγήσεων στην Αθήνα πολλαπλασιάστηκαν οι υποψήφιοι Μύστες για Ελευσίνα.

Κόντρα στους καιρούς, φαίνεται να εκφράζεται στη Melodrakma πεντακάθαρα η θέληση να πάμε παρακάτω, η απόφαση να κάνουμε απλά πράματα όπως ένας περίπατος, μια ξενάγηση και μια κουβέντα που το θέμα δε θα είναι ο κορωνοιός. Βόλτες και κουβέντες, σε Μουσεία, Αγορές και αγρούς που δίνουν οξυγόνο μέσα σ’ αυτό το νοσηρό κλίμα καθημερινής καταμέτρησης κρουσμάτων. Τηρώντας όλους τους κανόνες και με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις συνεχίζουμε.

Ετοιμάσαμε λοιπόν μια ελαφρώς νέα εκδοχή της Εκδρομής στην Ελευσίνα. Αυτή τη φορά Θα προσεγγίσουμε την Ελευσίνα μέσα από την αντίθεση εκείνη που έκανε τον Νίκο Γκάτσο να γράψει τον «Εφιάλτη της Περσεφόνης». Αυτή τη φορά  θ’ ακολουθήσουμε κατά γράμμα τα λόγια του Ποιητή, το ποιητικό κοντράστ, από το φλισκούνι, την άγρια μέντα και το πρώτο κυκλάμινο της γης εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι Μύστες κι η θάλασσα γινόταν ευλογία… θα λοξοδρομήσουμε μετά την επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και θα κάνουμε έναν περίπατο στο παραλιακό μέτωπο ώστε να δούμε το παλιό πια όχι καινούριο διυλιστήριο και τα κουφάρια παλιών εργοστασίων που προσπαθούν να βγουν απ’ τον Άδη τους και να ξαναζήσουν μεταμορφωμένα σε κάποιο κέντρο πολιτιστικό πια. Αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για Οικονομία, για την Οικονομία που κάποτε δάγκωσε σα φίδι φαρμακερό το Μύθο, την Αρχαιολογία και την Ιστορία και στις μέρες μας κατάπιε ΚΑΙ την Πολιτική.

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου νωρίς το απόγευμα το απόγευμα, άλλη μία Ελευσίνα, για όσους την προηγούμενη φορά δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν. Στις 15:45 θα αναχωρήσουμε από την Πλατεία Κλαυθμώνος

Κι ύστερα θα επιστρέψουμε στην Αθήνα για Ειδικό Δείπνο. Στο Harvest Coffee & Wine (Αιόλου 64 & Ευριπίδου)! Εκεί έχουν Chef και στους Chef αρέσει να δημιουργούν καινούρια πράματα. Ζητήσαμε λοιπόν από τους ανθρώπους του Harvest να μας ετοιμάσουν δύο ειδικά μενού ώστε να κλείσουμε τη μέρα θεματικά ΚΑΙ από γαστρονομικής άποψης.

Μενού Νο 1: «ΔΗΜΗΤΡΑ»: Με βάση τα δημητριακά. (Θα θέλετε κι άλλο)

Και Μενού Νο 2: «ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ» Έξοχο κι αυτό, εμπνευσμένο από την αρχαιοελληνική κουζίνα και χωρίς ούτε ένα σπυρί ρόδι.

Καλή αντάμωση.

Έτσι κι αλλιώς η ζωή συνεχίζεται με ή χωρίς εμάς. Καλύτερα με μας.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Τηλεφωνικά στα: 210-524 1960, 6980 99 23 23

Μέσω email: es@melodrakma.com

Τιμή 45 ευρώ. (Περιλαμβάνει: Μεταφορά, ξενάγηση, φαγητό και τραγούδι.)

Επιπλέον: το ενιαίο εισιτήριο που είναι διαφορετικό για κάθε ηλικία.

Μέχρι 25 χρόνων, (μακάρι να είναι μαζί μας και νέα παιδιά) η είσοδος είναι δωρεάν.

Από 25 έως 65 ετών: 6 ευρώ

65 και άνω: 3 ευρώ.

 

No Comments

Leave a Reply:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Τα νέα της Melodrakma

Εγγραφείτε στο εβδομαδιαίο newsletter μας και ενημερωθείτε πρώτοι για τις προσφορές αλλά και τις τελευταίες μας εκδρομές.

Call Now Button