Top

Travel with Art

Melodrakma's Guided Tours 2018

ΤΟΣΚΑΝΗ-ΒΕΝΕΤΟ-ΟΥΜΠΡΙΑ…

ΒΕΡΟΛΙΝΟ-ΔΡΕΣΔΗ-ΛΕΙΨΙΑ

[11 – 15 Απρ.]

[25 – 29 Μαΐου]

ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

[30 Δεκ. – 7 Ιαν.]

Μετέωρα-Πέλλα-Βεργίνα

[17-19 Φεβρ]

ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ

[27 Απρ. – 6 Μαΐου ]

[19 – 28 Ιουλ.]

[13 – 21 Αυγ.]

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-Δυτική Ισπανία

[31 Μαρτ. – 9 Απρ.]

[31 Ιουλ. – 9 Αυγ.]

Σικελία

[4 -11 Ιουν.]

[6 – 13 Σεπτ.]

Μαδρίτη

Καταλονία & Νότιος Γαλλία

ΜΑΔΡΙΤΗ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

Μαδρίτη – Τολέδο / Σεγκόβια

Βαρκελώνη, Τζιρόνα, Φιγκέρας, Καρκασόν

Προορισμοί

Decide and travel with art

ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΤΗΣ MELODRAKMA UNIVERSAL ΣΤΗΝ ΙΒΗΡΙΚΗ

Για όποιον θέλει να γνωρίσει πραγματικά την Ιβηρική και ειδικά τα 5/6 της Χερσονήσου που είναι Ισπανία, σχεδιάσαμε τέσσερα διαφορετικά ταξίδια για τα πέντε διαφορετικά τα πρόσωπα της Ιβηρικής.
Απ’ τη μία η Πορτογαλία με την ομοιογένειά της κι απ’ την άλλη οι διαφορετικές Ισπανίες που συνυπάρχουν άλλοτε λιγότερο κι άλλοτε περισσότερο αρμονικά, απαλλαγμένες πάντως οριστικά από οποιαδήποτε σύγχρονη “Ιερά Εξέταση” που απεχθάνεται την Διαφορετικότητα.

Τέσσερα Ταξίδια σαν τέσσερα Πανεπιστημιακά Έτη φοίτησης πριν το πέρασμα στα “Μεταπτυχιακά Ταξίδια” στον ισπανόφωνο κόσμο της Λατινικής Αμερική… Κούβα, Μεξικό, Γουατεμάλα, Περού, Αργεντινή…

1ο Έτος: ΜΑΔΡΙΤΗ-ΑΝΑΔΑΛΟΥΣΙΑ: “AL ANDALUS” – All Time Classic

8 Μέρες: Μαδρίτη, Τολέδο, Κόρδοβα, Σεβίλλη, Ρόντα, Γρανάδα… (Κάποιες αναχωρήσεις με μια επιπλέον μέρα συμπεριλαμβάνουν και τη Μάλαγα-Γιβραλτάρ)

Ουσιαστική επαφή και γνωριμία με την Ισπανία του Λόρκα.

2ο Έτος:  ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΣΠΑΝΙΑ: “GREEN CARD TO HAPPINESS”

10 Μέρες : Σαν Σεμπαστιάν, Παμπλόνα, Βιτόρια,  Μπιλμπάο, Σανταντέρ, ΑΛΤΑΜΙΡΑ, Οβιέδο, Χιχόν, Κορούνια, Σαντιάγκο Ντε Κομποστέλα, Πόρτο. (Δυνατότητα επίσκεψης σε Γκερνίκα και Κομπαδόνγκα/Κορυφές της Ευρώπης-Λίμνες)

Σχέση, όχι διεκπεραιωτικό τουριστικό πέρασμα απ’ την “άγνωστη” Ισπανία του βορρά. Επιπλέον ειδική Σχέση με την καρδιά του βορρά που χτυπά στη Χώρα των Βάσκων, την Ισπανία του Ουναμούνο και της Πασιονάριας.

3ο Έτος: ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ(Ισπανική και Γαλλική): “Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ: SUREALISTIC NIGHTS”

6 μέρες: Ιστορία και Σουρεαλισμός, Αρχιτεκτονική και Ιστορία της Τέχνης  στα μέρη του Σαλβαδόρ Νταλί.
Βαρκελώνη, Τζιρόνα, Φιγκέρας, Καδακές και στη γαλλική Καρκασόν.

Η Καταλονία υπήρξε πάντα η Ευρωπαϊκή Πύλη της Ισπανίας για την είσοδο του καθετί καινούριου: η Ισπανία του Νταλί, του Πικάσο, του Γκαουντί αλλά και του Μπουεναβεντούρα Ντουρούτι σε 6 υπέροχες μέρες.

4ο Έτος: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-ΕΞΤΡΕΜΑΔΟΥΡΑ (Δυτική Ισπανία) NAVEGADORES και CONQUISTADOES

-10 μέρες: Λισσαβώνα, Σίντρα, Κασκάις, Εστορίλ, Καμπο Ντα Ροκα, Φάτιμα, Ναζαρέ, Μπατάλια, Αβέιρο,
Κοΐμπρα…

Ένα προς ένα θ’ ανακαλύψουμε τα “72” Άγνωστα Ποιητικά Πρόσωπα της Πορτογαλίας κι ύστερα, απ’ τα βράχια των Λουζιτανών Θαλασσοπόρων (Navegadores) θα περάσουμε στους Κάμπους με τις Ανθισμένες Κερασιές των Ισπανών Κατακτητών (Conquistadores) στην Εξτρεμαδούρα, με το Τρουχίγιο, το Κάθερες, τη Μέριδα για να φτάσουμε μέχρι τη Σαλαμάνκα και να επισκεφτούμε το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Ισπανίας.
Κι από κει στη Σεγκόβια για γαστρονομικό προσκύνημα, και τέλος μια διαφορετική ματιά στη Μαδρίτη με επισκέψεις που δεν έκανε ποτέ κανένας πριν τη Melodrakma!

Απ’ τις ταβέρνες του Πεσόα στα χάνια του Θερβάντες θα μάθουμε για τους δρόμους προς τη Λατινική Αμερική, τους δρόμους που ανοίχτηκαν κάποτε κι όσους  ανοίγονται σήμερα για μας.

Μετά απ’ αυτά τα 4 ταξίδια, η Melodrakma Universál βάζει στόχο την κατάκτηση τής γνώσης και της ουσίας τού κάθε Ισπανόφωνου Τόπου αλλά χάριν της Πορτογαλίας όταν διασχίσει τον Ατλαντικό θ’ αναζητήσει και τα δικά της αποτυπώματα στη Βραζιλία.